El BBVA proposa una fusió per absorció del Banc Sabadell amb una seu a Catalunya

La proposta contempla un bescanvi d'1 acció de nova emissió del BBVA per cada 4,83 accions del Banc Sabadell

Seu del BBVA a Madrid / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
01 de maig 2024 - 12:55 Actualitzat: 01 de maig 2024 - 21:31

El BBVA proposa una fusió per absorció del Banc Sabadell amb un bescanvi d'1 acció de nova emissió del BBVA per cada 4,83 accions del Banc Sabadell, assumint que no es realitzarien repartiments de dividends, reserves o qualssevol altres distribucions per part de cap de les societats als respectius accionistes.

BBVA ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la carta enviada al consell d'administració del Sabadell, en la qual recull la proposta de la potencial operació de fusió entre les dos entitats.

En la missiva es detalla que el BBVA atendria el bescanvi de les accions del Banc Sabadell mitjançant emissió de noves accions ordinàries, la subscripció de les quals estarà reservada als titulars d'accions del Banc Sabadell i sobre les quals se sol·licitaria l'admissió a cotització en el mercat continu espanyol i en els restants mercats en els quals cotitzen les accions.

A més, es concreta que es proposaria la incorporació com a consellers no executius al consell d'administració del BBVA al temps de materialitzar-se la fusió de tres membres de l'actual Consell d'Administració de Banc Sabadell, triats de comú acord entre totes dos parts. Un d'estos consellers seria proposat com un dels vicepresidents del consell d'administració del BBVA.

Seu a Catalunya i Marca BBVA

L'entitat resultant de la fusió tindria una de les seus operatives del grup a Catalunya, que s'establiria al centre corporatiu de Banc Sabadell a Sant Cugat del Vallès.

La denominació social i marca serien les del BBVA, encara que es podria mantindre la utilització de la marca Banc Sabadell, de manera conjunta amb la marca BBVA, en aquelles regions o negocis en les quals puga tindre un interés comercial rellevant, segons es detalla en la carta.

La fusió quedaria subjecta a l'obtenció de les corresponents autoritzacions o declaracions de no oposició pertinents dels supervisors competents (en particular, l'autorització de la persona titular del Ministeri d'Economia, Comerç i Empresa) i de les autoritats de defensa de la competència amb jurisdicció (en particular, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència).

Tot i tindre les oficines centrals a Madrid, el BBVA té la seu social a Bilbao. Des del 5 d'octubre del 2017, la seu social del Banc Sabadell està a Alacant. La possible futura fusió afectaria eixa seu alacantina i el nou banc mantindria la seu al País Basc.

També et pot interessar

stats