Les celebracions del Dia Mundial del Comerç Just s'enceten amb una crida per un consum més responsable

Les vendes de comerç just en l’estat espanyol han assolit una facturació de més de 144 milions d'euros l’últim any

El Dia Mundial del Comerç Just se celebra cada segon dissabte de maig
El Dia Mundial del Comerç Just se celebra cada segon dissabte de maig

València serà escenari aquest diumenge de la primera de les celebracions pel Dia Mundial del Comerç Just que organitza enguany la Coordinadora Valenciana d’ONGD a les tres capitals de província el mes de maig per a donar a conéixer el comerç just i fer una crida sobre la necessitat de fer un consum més responsable i conscient de l'impacte laboral, social i ecològic de les nostres compres. El Dia Mundial del Comerç Just se celebra cada segon dissabte de maig.

Les jornades, coorganitzades conjuntament amb diverses entitats del sector, són gratuïtes i per a tots els públics i inclouen mercats de comerç just, activitats infantils, exhibicions de ball i concerts.

Les ONGD aprofitaran aquest escenari per a recordar que productes com el café, el cacau, el sucre, el te o la roba de comerç just lluiten contra les condicions abusives de treball i respecten el medi ambient.

La cita a València tindrà lloc en la plaça de la Reina, a partir de les 11:30 hores, on durant tota la jornada hi haurà tallers i espectacles infantils, a més de parades de degustació i venda de productes de comerç just. Entre les actuacions musicals, la jornada comptarà amb la rapera d’Almussafes Tesa o la sessió de DJ d’Hijas de la Cumbia.

A Alacant, la festa del comerç just se celebrarà el diumenge 14 de maig, d'11:00 a 15:00 hores a l'avinguda de l'Estació, i comptarà amb les actuacions de Batucada Asociacion Danae i Big Band L’Harmonia.

La tercera de les celebracions es traslladarà a Castelló de la Plana el dissabte 20 de maig, de 17:00 a 21:00 hores, a la plaça de l’Hort dels Corders. El grup de rock infantil Els Estrellats i Luna de África posaran música a la vesprada.

Comerç responsable amb les persones i el medi ambient

Amb aquestes activitats, les ONGD volen acostar a la ciutadania una altra manera de consumir, més conscient i responsable amb els drets de totes les persones i amb el medi ambient.

“No podem ignorar les condicions inhumanes i insostenibles en les quals s'elaboren productes com el café, el cacau, el sucre, el te o la roba”, explica Cristina Ramón, presidenta de la Coordinadora Valenciana d'ONGD, “aquests productes són elaborats per milions de persones en països d'Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia, sota condicions abusives de treball, explotació infantil o, fins i tot, en situacions de semiesclavitud”, adverteix.

Davant això, els organitzadors expliquen que els productes de comerç just garanteixen el respecte als drets laborals i humans, salaris i condicions dignes, prohibeixen l'explotació infantil, aposten per la igualtat de gènere i es produeixen amb tècniques respectuoses amb la terra i l'entorn natural. 

A l’Estat espanyol, les vendes de comerç just no han deixat de créixer en els darrers anys. En l'últim any van assolir una facturació de més de 144 milions d'euros, en general gràcies als productes d'alimentació, tot i que el tèxtil va augmentar la facturació en un milió d'euros en només un any.

També et pot interessar

stats