Sonia Gil (Consell Valencià Joventut): "Molts joves són racistes perquè ho han heretat dels adults"

En el programa Zoom, que analitza el racisme, també ha dit que el fet que un de cada quatre joves siga racista "sorprén i preocupa"

Sonia Gil, representant del Consell Valencià Juventut

A la pregunta de si som una societat racista, el programa d'investigació d'À Punt, Zoom, ha abordat on es manifesta la discriminació racial, així com els diferents tipus que hi ha. El programa sencer ací:

Segons la Fundació d'Ajuda a la Drogoaddicció, el 25% dels joves es declara obertament racista. Un de cada quatre joves ho diu sense complexos. Una xifra que per a Sonia Gil, representant del Consell Valencià de la Joventut, "ens sorprén molt i ens preocupa". Gil també ha volgut destacar que el 75% de la joventut valenciana no es considera racista. És a dir, que són majoria els que no pensen així.

Però, per què arriben els joves a tindre aquests pensaments? En opinió de Sonia Gil, molts dels joves ho són perquè ho han heretat. "Quan som joves, el que fem és copiar la resta de la gent, als adults, aquells que són els nostres referents…". Gil ha dit que si es passa aquesta mateixa enquesta en altres segments d’edat, com als progenitors i als avis, "aquestes xifres canviarien i pense que a pitjor".

El periodista i activista Moha Gerehou ha parlat amb 'Zoom'
El periodista i activista Moha Gerehou ha parlat amb 'Zoom' / À Punt Mèdia

Què passa als partits de futbol alevins?

El periodista i activista Moha Gerehou ha explicat a Zoom que quan ell jugava al futbol i anava als camps, als tretze anys, allí hi havia "persones adultes amb les seues famílies que decidien que la millor manera d’animar el fill és insultant de manera racista xiquets de l’altre equip". Moha ha dit que quan els joves que són racistes "ho manifesten tan obertament és perquè, clarament, els té igual. I no veuen res roín a reconéixer el racisme".

"Ser racista, d'extrema dreta o antifeminista és com ser punk en aquests temps. Això ha calat entre els joves i ha fet que molts es posicionen en aquesta ideologia, que va en contra dels drets humans". Com han comentat en el programa, el problema està en el fet que, qui ho reconeix obertament, actua com un racista. 

L'equip de Zoom també s'ha preguntat si les xarxes socials incentiven i fomenten les postures racistes.

També et pot interessar

stats