Kendia, víctima de racisme a València: "No pense permetre que insulten la meua filla pel seu color de pell"

El moviment antiracista mostra el rebuig a l'agressió contra una mare i la filla aquest dimecres després de la cavalcada de Reis

q kendia vlc

"No al racisme", "Racisme terrorisme" o "València és i serà la tomba del racisme" han sigut alguns dels lemes de la concentració convocada per la Federació Unió Africana a Espanya i SOS Racisme País Valencià aquest diumenge al migdia a la plaça de l'Ajuntament de València. L'acte ha volgut condemnar els insults i els atacs racistes i xenòfobs que van patir aquest dimecres una mare i la filla de deu anys en aquest mateix espai.

Els fets van ocórrer a la pista de gel, després de la cavalcada de Reis. Els pares d'una xiqueta van agredir verbalment Kendia i la seua filla, amb insults racistes com "negra de merda" o "la teua filla té cara de perillosa i fastigosa" i xenòfobs com "ves-te'n al teu país".

La víctima va interposar immediatament una denúncia i diversos testimonis de l'agressió ja han manifestat el seu suport a l'hora de declarar en el possible juí.

En declaracions a À Punt NTC, Kendia ha emfasitzat que ha denunciat perquè "no pense permetre que insulten la meua filla pel seu color de pell" i "tot el món veja que som humans". Aquesta mare, que fa vint anys que viu a València, també ha explicat que la filla "ha patit molt, està plorant".

Des de 2013 els delictes d'oci per racisme i xenofòbia han crescut un 66% a la Comunitat Valenciana. La Federació Unió Africana a Espanya ha posat l'accent en el fet que "el racisme i la supremacia blanca també són espanyols i viuen als barris valencians".

També et pot interessar

stats