"Negra de merda", denuncien insults racistes a una mare i la filla a València

La federació Unió Africana a Espanya i SOS Racisme País Valencià convoquen una concentració de rebuig aquest diumenge

Imatge de la pista de gel a on van ocórrer els fets
Imatge de la pista de gel on van ocórrer els fets / @AjuntamentVLC (Twitter)

"Negra de merda" o "la teua filla té cara de perillosa i fastigosa" van ser alguns dels insults racistes que van rebre una mare i la filla de 10 anys aquest dimecres per part dels pares d'una altra xiqueta a la pista de gel ubicada a la plaça de l'Ajuntament de València. Segons ha explicat el portaveu d'Unió Africana, Mohamed Mboirick, els fets van ocórrer després de la cavalcada de Reis quan la dona i la filla es trobaven a la pista de gel i ja han sigut denunciats davant la Policia.

L'organització ha lamentat aquest atac, que ha titllat de "racista i summament denigrant" i ha volgut agrair a la resta de persones allí presents que isqueren en defensa de la dona i la seua filla, cridaren a la Policia i, fins i tot, bloquejaren el pas als pares que les havien insultades fins l'arribada dels agents. Diverses persones s'han oferit per a donar el seu testimoni en cas de judici.

Després del succés, la mare va contactar la federació Unió Africana "molt nerviosa" i Mboirick la va acompanyar a interposar la denúncia l'endemà. La xiqueta també "està molt nerviosa i trista" i pregunta per què insulten les persones negres, ha relatat el portaveu.

La federació Unió Africana a Espanya i SOS Racisme País Valencià han convocat una concentració aquest diumenge 9 de gener al migdia a la plaça de l'Ajuntament de València per a expressar el seu rebuig als insults racistes i xenòfobs que van patir una mare i la filla de 10 anys a la pista de patinatge sobre gel ubicada en aquest mateix espai.

Cartell de la concentració convocada aquest diumenge a la plaça de l'Ajuntament de València
Cartell de la concentració convocada aquest diumenge a la plaça de l'Ajuntament de València / Europa Press

També et pot interessar

stats