"Sí que és racisme": Igualtat denuncia en una campanya la discriminació racial

Només un 18,2% de les persones víctimes de racisme han presentat una denúncia

Imatge principal de la campanya contra el racisme
Imatge principal de la campanya contra el racisme / Ministeri d'Igualtat
28 de novembre 2022 - 17:41

El Ministeri d'Igualtat ha llançat la campanya 'Sí que és racisme' amb l'objectiu de lluitar contra la discriminació racial i conscienciar la societat perquè ho denuncie. La campanya es dirigeix tant a les persones que pateixen racisme com a la població general mostrant situacions de discriminació de la vida quotidiana. En un d’aquests vídeos, a una dona no li lloguen un pis per ser negra; en un altre, l'amo d'una botiga no deixa entrar-hi unes dones gitanes; en un tercer, un jove migrant rep requisits extra per a obtindre la targeta sanitària.

La iniciativa anima les persones que hagen estat testimonis de situacions de racisme a denunciar-ho. "Només un 18,2% de les persones que van manifestar haver experimentat una situació discriminatòria afirmen haver presentat denúncia sobre aquest tema", segons estudis del Consell per a l'Eliminació de la Discriminació Racial o Ètnica (CEDRE).

La campanya també vol visibilitzar el servei d'assistència i orientació a les víctimes del CEDRE, que posa a la disposició de víctimes i testimonis el telèfon gratuït 900 20 30 41, amb 23 oficines presencials en totes les comunitats i ciutats autònomes.

La campanya, realitzada per l'agència Estimado Jose Alfredo, està formada per un espot per a televisió i peces per a ràdio, mitjans gràfics, mitjans digitals i publicitat exterior per tot Espanya.

També et pot interessar

stats