Es podria haver evitat l’accident del castell unflable de Mislata?

El tràgic accident ocorregut al gener -on van morir Vera (4 anys) i Cayetana (8 anys)- porta al programa 'Zoom' a qüestionar els controls de seguretat d'aquests espais de joc infantil

Les irregularitats envolten l'accident a l'unflable de Mislata / À Punt Mèdia

Faltaven uns dies per al dia de Reis de 2022 quan un accident en un castell unflable a Mislata va causar la mort de dos xiquetes. Vera, de quatre anys, i Cayetana, de huit, perdien la vida. Un colp de vent fort va enlairar la instal·lació. Un total de nou menors van resultar ferits. Un cas envoltat d'irregularitats que ha repassat l'equip del programa Zoom.

Els dubtes sobre les mesures de seguretat apunten a com estava col·locada la instal·lació, al fet de si estava ben ancorada i també a si hi hagué un control rigorós per part de l'Ajuntament de Mislata. Raúl Vidal, advocat de l'empresa Maravillas Monterrubio -l'unflable causant de l'accident mortal de Mislata- ha concedit l'única entrevista a un mitjà de comunicació per tal de criticar informacions que segons ell i el seu client "no s'ajusten a la realitat".

Tres investigats i més irregularitats encara

Hi ha tres investigats, el propietari de l'atracció, el sogre del propietari i l'enginyer responsable de la supervisió de l'unflable. "Amb unes penes que, per haver-hi dos morts, podrien arribar als quatres o sis anys de presó", ha explicat a l'equip de Zoom l'advocat d'una de les famílies de les dues xiquetes que van morir.

Segons ha posat damunt la taula l'equip d'investigació de Zoom, altra de les irregularitats que si li atribueix a Jose Antonio Monterrubio, propietari de l'empresa dels unflables, és el fet d'estar de baixa d'autònoms des de 2013. No obstant això, segons el diari Levante-EMV, ajuntaments com el de Burjassot, l'Eliana, Montcada i Oliva, a banda de Mislata, han contractat els serveis de Maravillas Monterrubio.

Les famílies van deixar ninos en el lloc dels fets, en senyal de dol
Les famílies van deixar ninos en el lloc dels fets, en senyal de dol / À Punt

Un succés posterior, desconcertant per a tots

Després de l'accident es va viure un moment molt singular. El pare de Vera portava una nina en la mà que els havia tocat a la fira. La nina li havia tocat a Vera. "Quan ha de socórrer sa filla s'oblida de la nina. El firer va passar al seu costat, i en compte d'interessar-se per la xiqueta i d'intentar socórrer-la, el que va fer és agafar la nina i tornar-la a ficar a la tómbola", ha explicat a l'equip de Zoom l'advocat d'una de les famílies de les dues xiquetes que van morir.

Una història que ha corroborat la mare de Vera. Que ha recordat als mitjans de comunicació que l'última vegada que ella va veure el firer va ser quan intentaven ajudar sa filla. "Va passar a mig metre, però sense mirar-la en cap moment. Es va acatxar, va agafar una caixeta de nina que portava ma filla, i se la va emportar".

Teresa Domínguez, cap de redacció de tribunals de Levante-EMV, ha explicat en Zoom que el firer "la va tornar a ficar a la tómbola, com per a eliminar qualsevol vestigi". Un gest que ningú no entén i que ha sembrat desconcert i fàstic en conéixer-lo.

Així va quedar l'unflable després de l'accident, encastat en una tanca pròxima
Així va quedar l'unflable després de l'accident, encastat en una tanca pròxima / À Punt Mèdia
Imatge del propietari de l'unflable on va ocórrer l'accident
Imatge del propietari de l'unflable on va ocórrer l'accident / À Punt Mèdia
Advocat de l'empresa Maravillas Monterrubio
Advocat de l'empresa Maravillas Monterrubio / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats