La família de la segona xiqueta morta en l'accident a la fira de Mislata dona els seus òrgans

La menuda, de quatre anys, va faltar aquest dilluns després de dies hospitalitzada pel colp al cap que va patir en eixir disparada d'un castell unflable

Agents de policia inspeccionen el castell unflable on va tindre lloc l'accident
Agents de policia inspeccionen el castell unflable on va tindre lloc l'accident / Efe

Els òrgans de Vera, la menuda de quatre anys morta en l'accident ocorregut la setmana passada en un castell unflable a la fira de Mislata, serviran per a ajudar a viure altres cinc menors. La família ha decidit donar-los perquè puguen ser trasplantats a cinc xiquets en llista d'espera que els necessiten, segons ha anunciat el mateix pare a través de les xarxes socials. És la manera que trien per a preservar el record i el somriure de la seua filla després del tràgic accident que li ha arrabassat la vida de manera tan prematura.

La menor es trobava ingressada a l'Hospital Clínic de València en estat crític des del passat 4 de gener. Junt amb una desena de xiquets i xiquetes, botava en l'interior d'un castell unflable a la fira nadalenca de Mislata moments abans que una forta ràfega de vent alçara en l'aire l'estructura, per a llançar-la bruscament a terra poc després. Vera va eixir disparada des de l'atracció i, a conseqüència del colp, va partir un greu traumatisme cranial. Sis dies després del desgraciat sinistre, se'n confirmava la defunció.

La xiqueta de quatre anys és la segona víctima mortal que ha deixat l'accident, on també resultaren ferits set menors més. La mateixa nit en què es produïren els fets va faltar Cayetana, l'altra menuda de 8 anys que va quedar en estat molt greu i va haver de ser traslladada d'urgència a l'Hospital La Fe de València. La família ja ha confirmat que emprendrà accions legals per a aclarir-ne les responsabilitats.

La Policia Científica manté una investigació oberta per a determinar per què va envolar-se l'unflable. Les perquisicions se centren en els ancoratges de la instal·lació. Tot i que tenia els permisos en regla, els primers indicis apunten que alguna de les subjeccions no estava agarrada amb prou força i per això l'estructura va alçar-se en bufar una forta ràfega de vent.

L'Ajuntament de Mislata va decretar dilluns tres dies més de dol oficial per la mort de Vera, com ja va fer dimecres passat en el cas de la primera menuda que va pedre la vida. Igualment, s'han suspés tots els actes municipals programats fins dimecres a migdia.

També et pot interessar

stats