Fer la compra a l’estil de Basilea: travessar fronteres per tal de trobar els millors preus

Aquesta pràctica de travessar fronteres per a comprar és comuna en aquesta regió d'Europa

Javier Gilabert mostra a Cris Orts com estaviar travessant les fronteres de Basilea / Valencians al món

Javier Gilabert, de Xàbia (Marina Alta), té 49 anys i viu a Basilea (Suïssa) en fa quinze. La seua història il·lustra com les persones que viuen prop de les fronteres europees poden aprofitar les oportunitats de fer compres en diversos països per aconseguir els millors preus i qualitat en productes alimentaris.

La ciutat de Basilea, situada a la vora de la frontera amb Alemanya i França, ofereix una oportunitat única per als residents locals. La pròpia rutina de compres inclou visitar diversos països europeus per obtindre els millors productes per a les necessitats culinàries.

Un dels primers llocs que visita és Weil am Rhein (Alemanya), que és a la vora de Basilea. Allí comprarem productes que complementen la fondue suïssa, una especialitat culinària. "La verdura i la carn val la pena comprar-les ací perquè hi ha una gran diferència", diu Javier.

A continuació ens dirigim a França, que està a poca distància d'Alemanya, i és un lloc excel·lent per a adquirir vi i dolços, que són altament valorats per la qualitat i varietat. Així i tot, Javier admet que hi ha certes restriccions, ja que Suïssa és coneguda per ser un país proteccionista. ''Això significa que les compres, com ara la carn, estan subjectes a límits quant a la quantitat que es pot adquirir en els països veïns'', explica el valencià.

L'última parada la farem a Suïssa per adquirir pa i formatge, productes essencials per a preparar la fondue. Suïssa és coneguda per l'alta qualitat d'aquests productes, però també pels preus elevats. No obstant això, gràcies a aquesta rutina de compres transfrontereres, podrem estalviar una quantitat significativa de diners.

Al final del recorregut de compres a través de tres països, revisarem els tres tiquets de compra que mostren que hem gastat un total de 81 euros. En cas de comprar tots els productes a Suïssa, ens hauríem gastat 103 euros, cosa que demostra un estalvi notable aproximadament de 20 euros.

Aquesta pràctica de travessar fronteres per a comprar no només és exclusiva de Javier, sinó que és comuna en aquesta regió d'Europa, on la diversitat cultural i la proximitat geogràfica ofereixen una experiència única de compra.

També et pot interessar

stats