Els sis llocs que has de visitar a París

París, una ciutat a descobrir com a turista, almenys una vegada en la vida

shutterstock 365702732 (1)
La Torre Eiffel es va obrir al públic en 1889 / Shutterstock

París és el tipus de ciutat que cadascun de nosaltres ha d'experimentar almenys una vegada com un vertader turista. Alguns dels monuments més sorprenentment bells i famosos es troben a París. D'altra banda, és el millor lloc per a passejar pels estrets carrerons i parar-se a prendre un caputxí i veure passar la gent.

Què fer a París: Quins llocs paga la pena visitar i com?

1. La Torre Eiffel 

Una de les principals coses a fer a París és, per descomptat, visitar la Torre Eiffel. L'atracció més famosa del món es va obrir al públic en 1889. Aquesta torre de 324 metres ha sigut visitada per més de 240 milions de persones. La Torre Eiffel es troba al parc Champ de Mars, situat a París, en la riba sud del Sena.

La majoria de la gent vol veure París des del tercer pis de la Torre Eiffel, però es pot gaudir de la torre passejant al llarg del riu Sena. La vista des de la Torre Eiffel no té res d'especial comparada amb la torre en sí, però visitar-la després de la posta de sol també és una bona idea, ja que la il·luminen cada hora per a afegir un toc romàntic a la ciutat.

Aquesta torre de 324 metres ha sigut visitada per més de 240 milions de persones
Aquesta torre de 324 metres ha sigut visitada per més de 240 milions de persones / Shutterstock

2. L'Arc del Triomf 

L'Arc del Triomf, una altra de les clàssiques vistes parisenques i, sens dubte, un dels principals monuments. L'Arc del Triomf va ser construït en l'època de Napoleó Bonaparte en 1806. L'arc està ubicat a la plaça de Charles de Gaulle, a un tir de pedra dels Camps Elisis. Molts viatgers admiren l'arc des de lluny, ja que està situat enmig d'una rotonda, però des de dalt de l'arc es pot contemplar una bella vista de París, especialment durant la posta de sol. Per a arribar al cim cal pujar una escala de caragol de 50 metres amb xicotets escalons, però de segur que val la pena! Les persones amb mobilitat reduïda han de saber que també hi ha un ascensor.

Definitivament, ha de comprar un bitllet per a l'Arc del Triomf, que té un preu assequible.

L'Arc del Triomf, una altra de les clàssiques vistes parisenques
L'Arc del Triomf, una altra de les clàssiques vistes parisenques / Shutterstock

3. Notre-Dame de París 

Un gran incendi va arrasar una part considerable de l'edifici el 15 d'abril de 2019
Un gran incendi va arrasar una part considerable de l'edifici el 15 d'abril de 2019 / Shutterstock

Notre-Dame de París sempre ha entusiasmat més que qualsevol altra atracció de la ciutat. Malauradament, un gran incendi va arrasar una part considerable de l'edifici el 15 d'abril de 2019. A hores d'ara, encara s'estan fent treballs de restauració i es preveu que s'òbriguen de nou les portes als turistes el 2024.

La mística història del geperut és alhora fosca i intrigant. La gòtica Notre-Dame es troba a l’Île de la Cité, enmig del riu Sena. La construcció de la catedral va començar en 1163 i es va acabar en 1345. Cada any visiten Notre-Dame 14 milions de turistes i les cues són molt llargues durant tot l'any. L'entrada a la catedral és gratuïta, i com també ocorre en altres atraccions, val la pena comprar un bitllet anticipat, llevat que vulga passar hores fent cua.

Imatge de la gòtica Notre-Dame abans de l'incendi de 2019
Imatge de la gòtica Notre-Dame abans de l'incendi de 2019 / Shutterstock

Consell: El més interessant de la catedral són els balcons amb les gàrgoles. Si desitja veure els balcons i visitar la Torre del Rellotge, no faça cua davant de la catedral. Hi ha una cua separada per als balcons en el lateral. Assegue's a prendre un café en la cafeteria d'enfront i deixe que l'aplicació li indique quan li toca pujar a la torre del rellotge.

Pujar als balcons requereix cert esforç, ja que l'escala de caragol té quasi 400 escalons ben estrets. Després d'uns pocs passos arribarà a informació, on podrà comprar una entrada de 10 euros. Els menors de 26 anys poden pujar gratis. Hui dia els balcons estan equipats amb xarxes de ferro, que esmorteeixen una mica l'ambient.

4. Sacré-Coeur 

La basílica del Sacré -Coeur es troba en la part romàntica de París, a la banda d'un pujol, en un lloc anomenat Montmartre. A més de la grandiosa arquitectura, hi ha una vista fantàstica que s'obri des de l'alt del pujol sobre les teulades de la ciutat. Per descomptat, també hi ha molt a veure dins de l'església. En el sostre es pot admirar el mosaic més gran del món anomenat El Sagrat Cor de Jesús. També estan les campanes d'església més grans del món, que pesen ni més ni menys que 18.835 quilos.

Si has vingut ací per a gaudir de les magnífiques vistes, es veuen millor al capvespre. Una opció és pujar a peu per les escales que hi ha entre els carrerons de Montemartre, però hui dia es pot pujar en funicular. No es perda aquesta impressionant vista, que sens dubte ocupa un lloc destacat en la llista de coses a fer a París.

La basílica del Sacré -Coeur es troba en la part romàntica de París, a un lloc anomenat Montmartre.
La basílica del Sacré -Coeur es troba en la part romàntica de París, a un lloc anomenat Montmartre. / Shutterstock

5. Louvre

El Museu del Louvre és el més gran de París i, de fet, és una mica massa gran per si només es visita París durant uns dies, uns 160.000 m². El museu està situat en el cor de París, a la dreta del riu Sena, entre els primers districtes de la Rue de Rivoli (els districtes s'utilitzen per a separar les diferents parts de la ciutat).

El Louvre és conegut pel quadre de la Mona Lisa de Leonardo da Vinci que s'ha de contemplar encara que només siga una vegada en la vida. A pesar que el museu d'art és meravellós per a passejar i prendre el temps, el fet és que el museu és un complex tan gran que si desitja disfrutar-lo una miqueta, llavors és bona idea prendre el tour de dues hores amb un guia. 

El Museu del Louvre és el més gran de París
El Museu del Louvre és el més gran de París / Shutterstock

Un altre museu d'art ben interessant de París és el Museu d’Orsay

6. Moulin Rouge 

Tots els viatgers han de gaudir almenys una vegada en la vida d'un espectacle de cabaret en el Moulin Rouge. El Moulin Rouge és un famós símbol de la vida bohèmia de París i, per descomptat, molts el coneixen per la pel·lícula que es va rodar en els seus voltants.

Molts viatgers passen per davant del Moulin Rouge i es limiten a fer una foto. Fins i tot pot comprar una entrada amb xampany inclòs. Serà un dels millors moments del seu viatge i una de les coses més memorables que podrà fer a París.

El Moulin Rouge és un famós símbol de la vida bohèmia de París
El Moulin Rouge és un famós símbol de la vida bohèmia de París / Shutterstock

Desplaçar-se per París: taxis i transport públic

Moure's per París és molt més fàcil del que sembla en veure el pla del metro per primera vegada. Utilitza Google Maps per a identificar les rutes de transport públic. De tant en tant agafa un Uber, que també funciona de meravella dins de la ciutat, excepte en hora punta.

Per a utilitzar el metro, convé comprar una targeta de 3 a 7 dies, per no haver de fer cua en cada viatge per a comprar un bitllet. En cada estació hi ha una màquina on comprar la targeta. La targeta de metro es tria per zones i, per a la majoria dels turistes, les zones 1-3 són suficients i per a 3 dies costarà uns 27 euros.

Des de l'aeroport Charles de Gaulle, la forma més ràpida d'arribar a la ciutat és amb tren, però procura triar el tren que no pare de tant en tant entre l'aeroport i l'última parada. Per desgràcia, als afores de París hi ha algunes zones que no són segures per als viatgers i alguns trens paren en aquests llocs, la qual cosa pot fer que el teu viatge no siga segur.

Què costa viatjar a París? Preus de París

París és un destí car, però també té moltes opcions econòmiques per a menjar fora i utilitzar el transport públic. La despesa més gran a París és l'allotjament, ja que els preus dels hotels es disparen.

Els preus de l'allotjament per nit oscil·len entre 80 i 400 euros. Menjar en un restaurant és més barat que a casa; per exemple, el preu d'una cervesa ronda els 5,50 euros i el d'un menjar, els 13 euros.

També et pot interessar

stats