Catorze plans imprescindibles a fer a la ciutat de Tolosa, al sud de França

Aquesta destinació és també coneguda com la ‘ciutat rosa’ pels seus edificis construïts amb rajoles d’aquest color

shutterstock 1923216497 (1)
La ciutat de Tolosa és coneguda també com la ‘ciutat rosa’ pels seus edificis construïts amb rajoles d’aquest color / Shutterstock

Informació d'interés

Moneda: euro.

Població: 498.000 hab.

Hora: Mateix horari que a València.

Permisos: Si sou ciutadans de la Unió Europea, per a viatjar-hi, només us farà falta el DNI.

Pagament recomanat: A tot arreu es pot pagar amb targeta, així que la solució més fàcil i còmoda és aquesta.

El consell de 'Valencians al món': Compreu l'habitual targeta turística que ofereixen totes les ciutats. Ací s’anomena Tolosa Pass Tourisme. Aquesta targeta inclou tots els transports públics de la ciutat, a més d'entrades sense cues per a algunes de les atraccions turístiques imprescindibles. A més a més, és molt barata. Podeu comprar-la per endavant i recollir-la al taulell de l'oficina de turisme del centre de Tolosa.

Tolosa té un ambient animat (és una ciutat plena d'estudiants), un clima agradable i uns llocs a visitar extraordinaris i, sens dubte, tot açò la converteix en una de les destinacions que més abelleixen de la zona.

Els plans imprescindibles a fer a la ciutat de Tolosa

1. La ‘ciutat rosa’: centre històric de Tolosa

La ciutat de Tolosa és coneguda també com la ‘ciutat rosa’ pels seus edificis construïts amb rajoles d’aquest color. Una de les millors coses a fer a la ciutat és perdre's entre els carrers estrets del centre històric, que compta amb un gran nombre de cases antigues. Si pareu atenció, prop de la catedral podreu trobar patis preciosos i tendes amb encant on venen productes de luxe. Si passegeu pels carrers principals, com ara la Rue des Changes, podreu apreciar també els antics palaus de l'època gloriosa de la ciutat, que daten dels segles XV i XVI.

Centre històric de Tolosa
Centre històric de Tolosa / Shutterstock

2. La grandiosa plaça del Capitoli

Sens dubte, la plaça més important de Tolosa és la sempre animada plaça del Capitoli. Està dominada per l'edifici més emblemàtic de la contrada: el fabulós Capitoli, que exhibeix huit columnes de marbre extraordinàries a la façana. Aquest edifici alberga l'Ajuntament i el Teatre Nacional. Presenta una mescla de diferents èpoques i val la pena visitar-ne l’interior, on destaca la imponent Sala dels Il·lustres, decorada amb frescos detallats al sostre i les parets. Entrar-hi és gratuït. La plaça del Capitoli és, indubtablement, una de les més elegants d'Europa.

Plaça del Capitoli
Plaça del Capitoli / Shutterstock

3. Fundació Bemberg

Un dels palaus més impressionants del centre històric de Tolosa és l'edifici renaixentista de l’Hôtel d’Assézat. Aquest palau alberga el museu de la Fundació Bemberg, on podreu contemplar mobles d'època i una galeria amb una col·lecció de pintures bastant interessant. Les obres més conegudes, de Picasso, Gauguin i de diferents mestres, es troben a la segona planta.

Fundació Bemberg
Fundació Bemberg / Shutterstock

4. La basílica de Sant Serni

Aquesta església és patrimoni de la humanitat de la Unesco. Com molts altres edificis de la ciutat, aquesta descomunal basílica, la més gran de les esglésies romàniques de tot Europa, també va ser construïda amb rajola. La raó que hi haja tants edificis fets d’aquest material és que, en aquesta zona, era difícil aconseguir pedres per a la construcció. El seu interior és menys imponent que l'exterior. Els frescos que estaven a les parets ja no es poden veure, però les seues dimensions impressionen des de qualsevol angle. La basílica és una parada important del Camí de Sant Jaume.

 La basílica de Sant Serni
La basílica de Sant Serni / Shutterstock

6. Mercat Victor Hugo

Els mercats sempre són llocs idonis per a submergir-se en la cultura local. D’entre els diversos mercats que podreu visitar a Tolosa, potser el mercat Victor Hugo n’és el més autèntic. Ací podreu comprar productes típics i artesanals de la zona, com ara formatges i salsitxes. A més a més, és un lloc perfecte per a prendre un aperitiu.

Mercat Victor Hugo
Mercat Victor Hugo / Shutterstock

7. Jardin Royal

El centre de la ciutat compta amb jardins i parcs preciosos i un dels racons imprescindibles que s'ha de visitar a Tolosa és el Jardin Royal. Ací, hi destaquen les boniques escultures que hi ha amagades entre els grans arbres del jardí. És un lloc excel·lent per a descansar a l'ombra els dies de calor o, simplement, per a admirar la bellesa dels tons daurats dels arbres durant els mesos de tardor, també.

Jardin Royal
Jardin Royal / Shutterstock

8. Museu de Belles Arts

Un bonic convent romànic alberga el Museu de Belles Arts de la ciutat. La col·lecció és molt àmplia i, tot i que no us interesse especialment passar el dia observant pintures i escultures, us prometem que val la pena, almenys, visitar el museu per a admirar-ne el claustre. D’una altra banda, si sou uns fanàtics de l'art, us agradarà saber que podreu apreciar les obres de molts artistes coneguts, com ara Delacroix, Rodin o Rubens.

Museu de Belles Arts
Museu de Belles Arts / Shutterstock

10. La Cité de l’Espace

Pocs saben que Tolosa és un dels centres més importants d'Europa quant a l'exploració de l'espai exterior. Per a entendre un poc més la importància de la ciutat, en aquest sentit, heu de visitar la Cité de l’Espace de Tolosa. Es tracta d’una espècie de centre temàtic que us permetrà conéixer la tecnologia d'aquest sector a través d'exposicions divertides, planetaris i cinemes 3D. La Cité de l’Espace es troba als afores, però hi ha un bus que la connecta amb el centre de la ciutat.

La Cité de l’espace
La Cité de l’espace / Shutterstock

11. Halle de La Machine

Un dels llocs més particulars de la ciutat de Tolosa és Halle de La Machine. Es tracta d’un gran pavelló als afores de la ciutat on es pot veure una peculiar exposició de criatures estranyes, com ara aus amb ales colossals, aranyes gegants i una espectacular creació del minotaure de Tolosa, que, a més a més, de vegades, s'exposa pels carrers de la ciutat.

12. Sobrevolar la ciutat

Si voleu conéixer la ciutat des d'un altre punt de visita, us recomanem que considereu l'experiència de fer un passeig amb avioneta per Tolosa. Durant aquesta excursió, sobrevolareu no només la ciutat, sinó també diferents llocs d'Occitània, com ara els llacs de la Ganguise i Saint-Ferréol o els pobles medievals de Puègcèlsi i Castèlnòu-de-Montmiralh.

13. Jardin Compans-Caffarelli

Un altre dels espais encantadors de la ciutat és el Jardin Compans-Caffarelli. Hi arribareu fàcilment, ja que hi ha una estació de metro tot just al costat. Es tracta d'un parc bonic que, alhora, alberga un jardí japonés envoltat per un mur. L'accés al parc és gratuït i hi trobareu cirerers, estanys, llums de pedra i xicotets edificis que simulen els dels típics jardins japonesos.

Jardin Compans-Caffarelli
Jardin Compans-Caffarelli / Shutterstock

14. Museu d'Història Natural i Jardin des Plantes

No massa lluny del centre de la ciutat trobareu un altre lloc meravellós i interessant que cal visitar, especialment si viatgeu amb xiquets. El Museu d'Història Natural és un espai gegantesc de més de 6.000 m² que alberga exposicions dedicades a les ciències naturals. En aquest museu els xiquets i les xiquetes podran familiaritzar-se de manera divertida amb diferents aspectes de la Terra i la tecnologia. Prop del museu, hi trobareu també el Jardin des Plantes, un gran parc públic ideal per a fer un passeig o passar l’estona amb xiquets als espais infantils.

Jardin des Plantes
Jardin des Plantes / Shutterstock

També et pot interessar

stats