Visitem el restaurant La Matandeta per a conéixer tots els secrets de la paella, la seua evolució al llarg del temps i les innovacions de la cuina més contemporània.
La comarca de la Safor es caracteritza, entre moltes altres coses, per tindre una gastronomia típica i exquisida amb molts anys d'història. Al restaurant Oasis c oneixem una cuina mediterrània que, tant en les pròpies cases com en molts dels restaurants de les localitats saforenques, tenen com a líders plats típics de ‘la terreta’ tan famosos com la fideuà.
Descobrim l'essència de la comarca de l’Horta valenciana i els seus productes. Parlem de ingredients tradicionals de l’Horta que ens han donat els plats de tota la vida, des de les verdures de la nostra paella, els pimentons de l’esgarraet, la carabasseta de les coquetes, i dolços tan típics d’esta comarca com la corona de l´horta i el bescuit d'ametles.
Hi ha sabors que traspassen el temps. Fem un recorregut pels guisats de tota la vida, una mirada a les elaboracions tradicionals que han estat part integral de la cuina al llarg del temps. Des de les cassoles que bullen a foc lent fins als aromes que omplin les cases, explorarem la seua riquesa i diversitat.
Fem un recorregut gastronòmic per la comarca de la Ribera, descobrint l'essència de la seua cuina tradicional i de proximitat, des de plats emblemàtics fins a la col·laboració directa amb productors locals. Gaudim de la iseua dentitat culinària, capturant la riquesa dels seus sabors arrelats en la història, de la mà del restaurant Origen de Carcaixent.
Fem un viatge gastronòmic a través de les delícies de mar. Tapes com anxoves, calamars o aladrocs capturen els sabors del mar i la tradició marinera. Descobreim els tipus, maneres de fer-les i com la mar influix en la cuina tradicional de tapes a La Mar de Flaca.
Explorem l'encant de les bodegues tradicionals a la bodega Anyora. Des de la rica història fins a l'autenticitat de la gastronomia local, descobrim com estos espais emblemàtics es converteixen en punts de trobada on la tradició i la modernitat s'entrellacen, creant una experiència única i acollidora.
L’olleta de blat és un dels plats més tradicionals de l’hivern de l’interior de la Marina Baixa. Coneixem com la cuinen en un dels temples d’este plat, la Venta La Montaña de Benimantell.
Ens submergim en el fascinant món de la gastronomia valenciana a través dels ulls i paladars dels experts esmorzadors. Descobrim la importància cultural i social dels esmorzars típics valencians, explorant els sabors autèntics i les tradicions arrelades que fan de cada menjar una experiència única.
Quin és el secret per a fer un bon putxero valencià? Com canvia segons el poble? És el mateix que el cocido madrileño o és millor? Coneixem tot això i molt més sobre uns dels nostres plats més volguts al restaurant El Racó, a Meliana.
Explorem els sabors autèntics de Castelló al restaurant La Carrasca, a Culla. Un viatge culinari al cor de la província que revela la riquesa gastronòmica i les tradicions culinàries que definixen la seua identitat.
Les Falles no són Falles sense els bunyols i el xocolate. Amb aquestos portagonistes, se celebra la tradicional xocolatà a València. Esta parella de delícies autòctones, captura l'essència de les festes valencianes, des de les Falles fins a celebracions familiars, fent perdurar així la tradició a través de la gastronomia.
Explorem l'essència cultural de Castelló de la Plana amb les típiques tasques tradicionals, on la gent es reunix no sols per a picar sinó per a socialitzar. Des de la rica història fins a l'autenticitat de la gastronomia local, descobrim com estos espais de germanor són el punt de trobada del costumisme i la modernitat.
La Costera és una comarca amb un gran caràcter gastronòmic, on brilla l'arròs al forn, però hi ha moltes més receptes fantàstiques. Visitem a la seua capital, Xàtiva, per a conéixer els secrets de la seua cuina a Ca Conxa.
La Comunitat valenciana és sinònim de gastronomia i producte de qualitat. Ja siga per a consumir a casa o com a regal, promoure els productors locals i el producte local ajuda a l’economia. Gaudim dels productes locals valencians més típics i aprenem i coneixem les varietats de la mà d'Original CV.
Les receptes tradicionals són eixe saber popular que, o bé es conserven i recullen, o bé es perdran per a sempre. Miquel Gilabert està per la llavor de mantindre-les i descobrim què fa i com ho fa.
Qui diu que la fusió ha de ser entre cuines molt llunyanes? La fusió pot ser dins de casa nostra, amb les cuines més pròximes i les tradicions de les regions veïnes, com fan a Nostre Restaurant, que unix gastronòmicament Andalusia, Aragó, Castella-la Manxa i el País Valencià.
El nadal és temps de torró i en estes dates és imprescindible conèixer la nostra tradició torronera. Alacant és la terra del torró i allà, concretament a Biar, hi coneixem la novetat i la tradició d’esta artesania de la mà d'Heretat de Soler.
La cuina de mercat és aquella en la qual es compren els productes als mercats pròxims per a fomentar el comerç local i garantir productes de qualitat i frescos. La coneixem a La Terracita.
Les Marines són dos comarques de la Comunitat amb un gran caràcter gastronòmic. Coneixem els secrets de la seua cuina, els productes típics i els plats estrela amb Paco Teuler, del restaurant Ca L'Àngels, a Polop de la Marina.