El cremaet, carajillo o café cremat és d’allò més típic a les comarques de Castelló. Coneixem el tradicional a un bar amb trajectòria a Eslida amb Rafa i en descobrim un de modern amb Juanjo a Castelló de la Plana.
Les pebreres o bajoques seques són tot un emblema de les comarques del Comtat i l’Alcoià, i ingredient bàsic de la pericana. Ens n’anem fins a Cocentaina per a conéixer les virtuts i altres de les seues possibilitats en cuina.
La cuina de l’antiga Roma no era tan distinta de la nostra cuina. Per exemple, la seua també tenia com a un dels ingredients principals el pa. Descobrim quin pa cuinaven els antics romans amb la Saguntina Domus Baebia i el veiem i el tastem al forn La Melica.
Carles Pérez ens parla de la riquesa dels arrossos secs, de la quantitat d’opcions i combinacions d’ingredients que permeten, deixant de banda la paella tradicional, una de les icones de la nostra gastronomia.
La cuina i els productes morellans són un dels molts tresors que oferixen els Ports. Però ara es poden gaudir a tot el món. Com es cuinen i com es preparen per a l’enviament?
Parlem dels arrossos i fideus rossejats, plats humils d’origen mariner que hui en dia s’enriquixen amb diferents tipus de peix, marisc… i fins i tot carn?
Els cuiners José Rausell i Chari López ens parlen del que podríem dir que ha sigut el primer menjar per a endur dels valencians i valencianes: el pollastre a l’ast.
Aprofundim en una de les begudes més habituals de les sobretaules valencianes, la mistela, amb els germans Marina i Òscar Mestre, que ens expliquen les seues característiques, varietats i com s’ha de consumir.
Si aprlem de torró, hem de visitar Xixona i això hem fet! De la mà d'Ana Riera, coneixem la manera com es fa el torró que identifica tota una tradició artesana, famílies i una localitat sencera.
Coneixem les claus d’un dels dolços valencians amb més història de la mà de Pascual Navarro, tercera generació d’una família amb més de 80 anys d’experiència en aquesta delícia. A més, l'expert gastronòmic Carles Galletero ens posa en context el seu origen i la vinculació de les peladilles amb el Nadal i les celebracions.
Anem a Benassal en plena celebració del mes de l’avellana per conéixer de prop aquest fruit sec, les possibilitats que té en la cuina i la seua importància al poble castellonenc.
L'expert gastronòmic Carles Galletero ens parla de la història dels ximos, de la diferència amb els pepitos i de la seua relació amb certes festivitats. Amb el forner Andrés Benages parlem dels detalls que fan que quede en el punt òptim, de quan es menja principalment a Castelló i de noves varietats.
Amb Carles Galletero aprofundim en el món de la torrà parlant dels els orígens d’una tradició tan valenciana, l’ambient de germanor que es crea al seu voltant i les diferències amb una barbacoa. A més, el cuiner Irakli Ivanishvili ens explica els secrets per a fer una bona torrà i parlarà de les carns més apropiades així com de la tècnica que s’ha de seguir.
Visitem Alacant per aprofundir amb el cuiner Carl Borg en la truita espanyola de tota la vida i ens donarà consells per a fer-la de la millor manera possible. També coneixerem innovacions que s'han anat incorporant a la recepta tradicional.
Coneixeme el bolo, producte tradicional de Vilafranca que es feia a les matances antigament i que Bolíssim ha recuperat i adaptat a la cuina actual. Ens ho conta el seu proietari Luis Gargallo.
Acompanyem Joan Ruiz, esmorzador professional, a viure el ritual valencià de l’esmorzar, i ens parla de com este costum ens fa especials i de la diversitat de propostes que podem trobar.