Truita de riu amb "fredura" de Toràs

Fàcil
30 minuts
4 persones

A pescar!

Truita de riu amb "fredura" de Toràs
Truita de riu amb "fredura" de Toràs
26 d'abril 2023 - 19:59

A La cuina de Morera hem cuiant moltes truites, però de les d'ou. Hui, per primera vegada, farem una truita de riu i l’acompanyarem amb fredura de Toràs, dos elaboracions molt tradicionals a la comarca de l’Alt Palància, a Castelló.

Necessitaràs estos ingredients:

  • 2 truites de riu
  • 10 tallades de pernil
  • 2 creïlles
  • 1 carabasseta
  • 1 pimentó verd
  • 1 tomaca
  • 1 llima
  • Tàperes
  • Farina
  • Julivert
  • Pebre negre
  • Pebre roig dolç
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Trossegem el pimentó, la carabasseta, les creïlles i la tomaca.
  2. En una paella, ho sofregim tot amb oli, sal i pebre.
  3. Per altra part, netegem bé les truites, les salem i les passem, senceres, per farina.
  4. Les fregim en oli abundant en una cassola i les reservem en una safata de forn.
  5. Escorrem la llima sobre les truites, hi posem les tallades de pernil damunt i hi repartim les tàperes.
  6. Ho enfornem fins que estiga ben rossejat, i ho decorem amb pebre roig i julivert.
  7. Servim la truita i la fredura per separat.

Nutrició: truita.

És un peix molt cardiosaludable i nutritiu. És font d'àcids grassos omega-3, proteïnes amb elevat valor biològic, minerals com seleni, fòsfor i vitamines com B12, niacina, vitamina B6 i D. 

També podem trobar al mercat truita marina. Esta té un contingut de greix molt superior (12%) al de la truita de riu (3%), amb la consegüent diferència en calories. Esta desproporció es deu al contingut més alt en àcids grassos saturats i monoinsaturats, tot i que la quantitat d'àcids grassos poliinsaturats és quasi idèntica en les dos espècies. Per altra part, les aportacions en proteïnes són una mica superiors en el cas de les truites marines, mentre que el contingut en vitamines i minerals és molt similar en les dos espècies.

També et pot interessar

stats