Truita de peix
Directa des de Xàbia
Hui cuinarem una truita, però no una qualsevol. La farem de peix, amb furó concretament , un peixet poc conegut en l’actualitat, però que és tota una delicadesa. És una recepta que defineix a la perfecció la cuina de Xàbia i la d'una de les seues cuineres, Inés Monsalvatge, que ens porta aquest plat.
Pren nota dels ingredients!
Ingredients
- 1,5 kg de peix variat
- 6 ous
- 2 cebes
- 2 cullerades de farina
- Pebre blanc
- Pebre roig
- Conyac
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Netegem el peix, llevem el cap i l’escaldem.
- Esmicolem el peix i el reservem en un bol.
- Sofregim la ceba fins que quede melosa.
- Hi afegim farina i pebre roig, i ho removem.
- Aboquem el sofregit de ceba al peix esmicolat i ho mesclem.
- Hi afegim conyac, els ous batuts, pebre i deixem que s’integre.
- Aboquem la mescla en una paella i quallem la truita per les dos cares.
- Decorem la truita al nostre gust.
El peix de rebuig
De els 200 espècies que podem trobar a la Mediterrània, només en consumim unes 35 . Hi ha molt "peix de rebuig" que habitualment no s’aprofita, però es poden fer saboroses receptes amb productes com els bulls de rap, ous de polp, sabres, escolans, telescopis, xitxarres, caros, congres, tremoloses, llisses, sorells, rellotges, morenes o furons. De fet, s'han impulsat diferents projectes per a incorporar a la nostra dieta espècies innecesàriament descartades durant anys abans d'arribar a la llotja, amb l'objectiu, també, d'aconseguir una pesca més sostenible.