Directes
Ara en la televisió
LA FINESTRA ESPORTIVA

Tonyina Bloody Mary

Fàcil
50 minuts
2 persones

Amb Carlos Medina

Tonyina Bloody Mary
  • 100 g de tonyina blanca
  • 2 tomaques valencianes
  • Reducció de Pedro Ximénez
  • Salsa tabasco
  • Ceba tendra
  • Api
  • Maduixes silvestres
  • Vitet verd fresc
  • Caviar d’oli d’oliva i “wasabi” 
  • Alfàbega “baby”
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Tallem la tomaca per la mitat i la reservem.
  2. Trossegem la ceba, una mica de tomaca i ho barregem tot dins d’un pot.
  3. Hi incorporem la tonyina tallada a daus.
  4. Hi afegim la salsa tabasco, oli i sal, ho barregem i ho reservem perquè es marine.
  5. Posem el marinat sobre la mitja tomaca.
  6. Hi afegim els vitets i l’api tallats finets, les maduixes, unes fulletes d’alfàbega, unes gotetes de la reducció de Pedro Ximénez i unes perletes de caviar d’oli d’oliva.

Nutrició: la tonyina

La tonyina constitueix una font d'alt valor nutricional en la nostra dieta, i és a més un dels peixos blaus més consumits al nostre país. La seva carn posseeix un 3,3% de greix, per tant podem dir que és un peix gras, però es tracta d'un greix saludable ric en àcids grassos omega-3, que ajuda a disminuir els nivells de colesterol i triglicèrids en sang.

Entre les diferents propietats de la tonyina també trobem diferents vitamines i minerals. Per exemple, entre les vitamines del grup B, destaquen la B3, B6 i B12 en majors quantitats i la B1, B2 i B9 en quantitats més reduïdes. Quant als minerals, destaquen el potassi, fòsfor i seleni, però també conté magnesi, ferro i iode.

Receptes amb peix

També et pot interessar