Terrina d'anguila, poma i foie
Un plat tan refinat com deliciós
Anem amb una terrina d’anguila, poma i foie. També es coneix este plat amb el nom de milfulls de foie gras i anguila. No és un plat complicat, sinó delicat. Perquè bo estarà igual, però es tracta d’un plat molt estètic en què la presentació serà molt important.
Anota!
Ingredients
- 500 g de foie-gras semicuit
- 450 g d'anguila fumada
- 250 g de mantega
- 4 cebes tendres
- 4 pomes Granny Smith
- Sucre moreno
Elaboració
- Sofregim la ceba amb mantega durant una hora.
- Escorrem la ceba i la reservem.
- Tallem rodanxes de poma i les disposem dins d’un motle.
- Hi disposem capes de ceba, foie-gras i anguila, separades per capes de poma.
- Ho acabem amb una capa de poma.
- Ho premsem amb un pes i ho reservem al fred durant 2-3 hores.
- En tallem racions, ho empolvorem amb sucre i ho caramel·litzem.
Nutrició: foie-gras
Delícia per al paladar, però una bomba per a la salut. El salva que es tracta d’un producte que es pren en comptades ocasions. No obstant això, la important quantitat de greixos saturats i colesterol que aporta en desaconsellen totalment el consum en persones que estiguen tractant-se el colesterol i la hipertensió, que tinguen problemes cardiovasculars o que hagen de controlar-se el pes. Per a la resta de la població, poden prendre’n perfectament, de manera puntual, i en el context d'una dieta sana i equilibrada. També se n’han d’abstindre les persones propenses a patir gota.