Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Samosses d'espinacs i formatge feta

Fàcil
35 minuts
4 persones

Amb Beatriz Sánchez

Samosses d'espinacs i formatge feta
24 de novembre 2023 - 20:05
  • 1 paquet de pasta fil·lo 
  • 300 g d'espinacs frescos 
  • 150 g de formatge feta 
  • 1 llima
  • Oli OVE
  • Oli de gira-sol
  • Pebre negre
  • Sal

Per a la salsa de tomaques:

  • 200 g de tomaques seques 
  • 300 g de tomaca fregida 
  • 4 alls
  • Alfàbega seca
  • Orenga seca 
  • Julivert fresc
  1. Saltem els espinacs i els escorrem.
  2. Hi afegim ratlladura de llima i el formatge.
  3. Ho mesclem bé i ho deixem refredar.
  4. Tallem els fulls de pasta en dos rectangles.
  5. Hi posem el farciment i els pleguem en forma de triangle.
  6. Els pintem amb oli de gira-sol i els enfornem.
  7. Triturem les tomaques seques amb la tomaca fregida.
  8. Hi afegim una picada d’all i julivert.
  9. Ho adobem amb alfàbega i orenga.
  10. Servim les samosses amb la salsa.

La pasta fil·lo

És una massa típica de la gastronomia àrab, turca i armènia que es caracteritza per estendre's en làmines superprimes (a vegades són quasi translúcides). Se sol utilitzar en receptes dolces, com el deliciós baclaua, però la veritat és que queda molt bé també en preparacions salades, sobretot quan fregim o enfornem la massa. Se’n poden fer fàcilment cruixents, milfulls o samosses com aquestes.

Receptes vegetarianes Receptes del món