Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

Rosbif amb te de vedella

Intermedi
6 hores
4 persones

Ja és l'hora del te

Rosbif amb te de vedella
  • 1 tall redó de vedella 
  • 1 carlota
  • 1 nap blanc 
  • 1 rovell d'ou 
  • Bolets enoki 
  • Cebollí fresc
  • Pebre rosa
  • Oli OVE
  • Sal

Per al caldo i el te de vedella:

  • 1 kg d'ossos de vedella 
  • 1 kg de costella de vedella 
  • 20 g de te “lapsang souchong”
  • 2 carlotes 
  • 2 cebes 
  • 1 branca d'api 
  • 1 cabeça d'alls 
  • 1 porro 
  1. Enfornem el tall redó de vedella amb oli, sal i pebre rosa a 180 ºC fins que arribe a 65 ºC en l’interior.
  2. Per al caldo i el te, enfornem els ossos i la costella fins que estiguen ben rostits.
  3. Coem el porro, l’api, les carlotes, les cebes i la cabeça d’alls.
  4. Hi afegim els ossos i la costella ja rostits i ho deixem coure tot durant 3 o 4 hores.
  5. Traiem el tall redó de vedella del forn i el reservem.
  6. Infusionem el te amb caldo de vedella durant 5 minuts, el colem i el reservem.
  7. Bollim la carlota i el nap tallats a boletes i els saltem.
  8. Tallem la carn molt fina i la servim amb el saltat de verdures.
  9. Hi afegim els bolets, cebollí picat, un rovell d’ou i ho arruixem amb el te de vedella.

Nutrició: te

El te és un aliment 100% natural. N’existeixen centenars de varietats i, encara que no té cap valor nutritiu, té moltes propietats. És una beguda baixa en calories i rica en minerals que permet hidratar adequadament l’organisme i ajuda a recuperar les pèrdues minerals ocasionades per la suor. És estimulant per la cafeïna que conté, però menys excitant que el café, ja que en té menys quantitat i, a més, els flavonoides i tanins del te en modifiquen l’absorció. El seu consum excessiu podria ocasionar una disminució en l'assimilació de ferro, però només és significatiu en dietes vegetarianes. 

Receptes amb carn

També et pot interessar

Veure totes les activitats