Pollastre a l'estil marroquí
Amb fruites seques
Ingredients
- 4 cuixes de pollastre
- 1 ceba tendra
- 1 carlota
- 1 creïlla
- 1 tomaca
- 4 alls
- Ametles
- Orellanes
- Dàtils sense pinyol
- Canella en rama
- Pebre negre
- Cúrcuma
- Llorer
- Aigua
- Oli OVE
- Sal
Per a l’arròs:
- 200 g d'arròs basmati
- 400 ml d'aigua
- 1 ceba tendra
- Safrà en pols
- Clau d'olor
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Posem a coure la ceba amb els alls, unes fulletes de llorer, la creïlla, la carlota i la tomaca.
- Hi afegim les fruites seques i les espècies.
- Salpebrem les cuixes i les agreguem al sofregit.
- Hi aboquem una mica d’aigua i ho deixem coure tot uns 30 minuts.
- Per a l’arròs, sofregim en una cassola la ceba.
- Hi afegim l’arròs, safrà i clau d’olor.
- Ho coem a foc fort durant 5 minuts.
- Abaixem el foc i deixem que se seque.
- Servim el pollastre amb l’arròs.
Les orellanes
Les orellanes són albercocs partits per la meitat, desossats i dessecats o deshidratats al sol o en un forn per a accelerar el procés. Extraure'ls l'aigua impedeix que hi proliferen els gèrmens i bacteris que s'alimenten dels seus sucres. Açò suposa una segona vida per esta fruita que ens permet continuar gaudint-la tot l'any.
Nutricionalment, en dessecar els albercocs no desapareix el seu valor nutritiu, sinó tot el contrari, els nutrients es concentren i també augmenten els hidrats de carboni simples. Les orellanes són riques en fibra, que contribueix a la salut intestinal.
Són l’aliment perfecte per a donar als xiquets com a llepolia, encara que amb mesura, ja que continuen tenint un contingut alt en sucre, i malgrat que este siga natural, hem de tindre mesura.