Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA

Pollastre a l'estil marroquí

Fàcil
35 minuts
4 persones

Amb fruites seques

Pollastre a l'estil marroquí
  • 4 cuixes de pollastre
  • 1 ceba tendra 
  • 1 carlota
  • 1 creïlla
  • 1 tomaca
  • 4 alls 
  • Ametles 
  • Orellanes 
  • Dàtils sense pinyol 
  • Canella en rama
  • Pebre negre
  • Cúrcuma
  • Llorer 
  • Aigua 
  • Oli OVE
  • Sal

Per a l’arròs:

  • 200 g d'arròs basmati  
  • 400 ml d'aigua
  • 1 ceba tendra
  • Safrà en pols
  • Clau d'olor 
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Posem a coure la ceba amb els alls, unes fulletes de llorer, la creïlla, la carlota i la tomaca.
  2. Hi afegim les fruites seques i les espècies.
  3. Salpebrem les cuixes i les agreguem al sofregit.
  4. Hi aboquem una mica d’aigua i ho deixem coure tot uns 30 minuts.
  5. Per a l’arròs, sofregim en una cassola la ceba.
  6. Hi afegim l’arròs, safrà i clau d’olor.
  7. Ho coem a foc fort durant 5 minuts.
  8. Abaixem el foc i deixem que se seque.
  9. Servim el pollastre amb l’arròs.

Les orellanes

Les orellanes són albercocs partits per la meitat, desossats i dessecats o deshidratats al sol o en un forn per a accelerar el procés. Extraure'ls l'aigua impedeix que hi proliferen els gèrmens i bacteris que s'alimenten dels seus sucres. Açò suposa una segona vida per esta fruita que ens permet continuar gaudint-la tot l'any.

Nutricionalment, en dessecar els albercocs no desapareix el seu valor nutritiu, sinó tot el contrari, els nutrients es concentren i també augmenten els hidrats de carboni simples. Les orellanes són riques en fibra, que contribueix a la salut intestinal. 

Són l’aliment perfecte per a donar als xiquets com a llepolia, encara que amb mesura, ja que continuen tenint un contingut alt en sucre, i malgrat que este siga natural, hem de tindre mesura.

Receptes del món Receptes amb carn Receptes fàcils

També et pot interessar