Pisto de fesols
Amb essència de potatge
Hui vos presentem una recepta tradicional de la Foia de Bunyol, de pobles com Bunyol o Xiva, i que et sorprendrà, perquè quan el veges acabat voràs que no es pareix molt a un pisto o samfaina.
No t'oblides dels ingredients!
Ingredients
- 150 g de fesols cuits
- 1 llebre o conill de camp
- 1 botifarra
- 1 xoriç
- 2 tomaques
- 2 creïlles
- 1 ceba
- 2 alls
- 2 fulles de llorer
- Pebre roig
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Netegem, trossegem i salem la llebre.
- Sofregim la llebre junt amb la ceba, els alls, la botifarra i el xoriç.
- Hi afegim pebre roig i les tomaques ratllades.
- Hi afegim les creïlles trossejades, el llorer, els fesols i ho cobrim amb aigua.
- Ho deixem coure 30 minuts, aprox., fins que la carn i les creïlles estiguen tendres.
Nutrició: llebre
La carn de llebre té un considerable valor nutricional. El seu component majoritari és l'aigua, seguit de la proteïna, la qual és abundant i de molta qualitat (elevat valor biològic). La llebre es pot considerar una carn magra, i en el poc greix de l’animal hi ha tants àcids grassos insaturats com de saturats, quasi en la mateixa proporció. Este fet és contrari a la idea difosa que els greixos animals posseeixen majoritàriament àcids grassos saturats.
La carn de llebre no conté hidrats de carboni, els poquets que té l’animal viu es detruïxen en morir. Destaca també per la seua aportació de minerals: ferro i zinc de d'alta biodisponibilitat, magnesi, potassi, fòsfor, seleni, entre altres. Igualment, és una font considerable de vitamines del grup B.
Esta carn, igual que les altres carns de caça, està contraindicada en persones que patisquen hiperuricèmia i gota, pel seu contingut de purines.