Piadina amb verdures
Quando arrivo a casa... una piadina!
La Piadina és un pa pla sense forn, fet a la planxa, com podria ser el pa “naan” tan popular a l’Índia, Paquistà i altres països orientals. De fet, en molts llocs es servix com a substitut del pa, però el més comú és menjar-les farcides.
Es tracta d’un menjar de carrer (street food) tradicional de la regió de la Romanya, però que se sol vendre en una mena de de quioscs específics on es prepara i es ven la piadina tan aviat com es cou.
Ingredients
- 250 g de tomaques “cherry”
- 100 g de moixama
- 1 albergina
- Julivert fresc
- Timó fresc
- Créixens
- Olives del cuquello sense pinyol
- Sucre
- Pebre roig dolç
- Pebre negre
- Oli OVE
- Alls
- Sal
Per a la piadina:
- 500 g de farina
- 75 de sagí
- 15 g de llet
- 5 g de rent de forner
- Aigua
Elaboració
- Pastem tots els ingredients de la “piadina” i la deixem reposar.
- Rostim l’albergina i confitem les tomaques al forn.
- Dividim la massa i l’estirem.
- Coem la massa en una paella a foc mitjà.
- Servim la “piadina” acompanyada de les verdures, les olives, les herbes i la moixama .
Sabeu què són els créixens?
Podríem dir que és una verdura aquàtica ja que pot viure dins de l'aigua. És silvestre i, encara que es comercialitza, la podem trobar a la muntanya a la vora de rius i fonts. La seua presència indica que l'aigua és pura i sense contaminació. En molts llocs també li diuen caputxina (en castellà "berro").