Pellas dolces
Un dolcet per a tocar el cel
Preparem una recepta molt antiga d’un dels frares del monestir de Gilet, fra Àngel Ramon. Unes postres que reben el nom de pellas, o també els podem anomenar repápalos. Aquest plat és més fàcil fer-lo que pronunciar-lo.
No oblides els ingredients:
Ingredients
- 1 pa de poble
- 3 ous
- Oli de gira-sol
Per a l’almívar:
- 2 gots d’aigua
- 1 got de vi blanc
- 2 branquetes de canella
- 4 cullerades de sucre
- 2 cullerades de mel
- 1 llima
Elaboració
- Batem els ous i hi afegim el pa.
- Ho barregem bé fins a obtindre una massa consistent.
- Formem les pellas, les fregim i les reservem.
- Bollim el vi i l’aigua amb el sucre, la mel, la canella i corfa de llima.
- Hi agreguem les pellas i ho coem durant 10 minuts.
- Ho deixem refredar dins de l’almívar i ho servim.
L'origen de les pellas
Les pellas o repápalos són una elaboració originària d’Extremadura, Ciudad Real i eixa banda de la Meseta. És una recepta de reaprofitament del pa dur i té versió salada (com unes mandonguilletes de pa amb all i julivert) i versió dolça (com unes llesques d’ou).
Aquesta recepta en concret ens arriba de la mà de fra Angel Ramón, el frare franciscà que s’encarrega de la cuina al monestir de Sant Esperit de Gilet. En la seua recepta, utilitza llet, però nosaltres fem servir almívar.