Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS

Pellas dolces

Fàcil
45 minuts
4 persones

Un dolcet per a tocar el cel

Pellas dolces
09 d'octubre 2023 - 20:10
  • 1 pa de poble
  • 3 ous
  • Oli de gira-sol

Per a l’almívar:

  • 2 gots d’aigua
  • 1 got de vi blanc
  • 2 branquetes de canella
  • 4 cullerades de sucre
  • 2 cullerades de mel
  • 1 llima
  1. Batem els ous i hi afegim el pa.
  2. Ho barregem bé fins a obtindre una massa consistent.
  3. Formem les pellas, les fregim i les reservem.
  4. Bollim el vi i l’aigua amb el sucre, la mel, la canella i corfa de llima.
  5. Hi agreguem les pellas i ho coem durant 10 minuts.
  6. Ho deixem refredar dins de l’almívar i ho servim.

L'origen de les pellas

Les pellas o repápalos són una elaboració originària d’Extremadura, Ciudad Real i eixa banda de la Meseta. És una recepta de reaprofitament del pa dur i té versió salada (com unes mandonguilletes de pa amb all i julivert) i versió dolça (com unes llesques d’ou).

Aquesta recepta en concret ens arriba de la mà de fra Angel Ramón, el frare franciscà que s’encarrega de la cuina al monestir de Sant Esperit de Gilet. En la seua recepta, utilitza llet, però nosaltres fem servir almívar. 

Postres

També et pot interessar