Pebrereta tallada

Fàcil
45 minuts
4 persones

Com a Finestrat

Pebrereta tallada
Pebrereta tallada
26 de setembre 2023 - 20:05

A La cuina de Morera hem fet la pebrereta de la Vila Joiosa i a Benidorm també tenen la seua, però hui la fem tallada, com la recepta de Finestrat.

Preneu-ne bona nota!

  • 150 g de tonyina de sorra
  • 350 g de carabassa
  • 2 pimentons rojos
  • 2 tomaques
  • 1 nyora
  • 4 alls
  • 1 llesca de pa
  • Julivert
  • Ametles 
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Posem la tonyina a remulla unes 8 hores.
  2. La rentem bé i la reservem.
  3. Sofregim els pimentons amb els alls i la carabassa.
  4. Hi afegim la tomaca, la tonyina esmicolada i un got d’aigua i ho deixem coure a foc baix.
  5. Preparem una picada ametles fregides i el pa fregit.
  6. Hi afegim la nyora i ho piquem bé.
  7. Incorporem la picada al calder i ho deixem coure.
  8. Ho servim amb jolivert fresc.

Les pebreretes de les Marines

Les pebreretes són molt típiques a la Marina Baixa, però també a la Marina Alta, el que passa és que ací, a més que varien alguns ingredients, s’anomenen tomacats, mulladors d'espineta o sangatxo.

En aquest cas, l'hem feta amb tonyina salada, però és molt habitual fer les pebreretes amb sangatxo. El sangatxo és la part negra i sangonosa de la carn del peix que s'acumula al llarg de l'espina dorsal i es retira durant el procés de salaó. El sangatxo se'l quedaven els pescadors perquè no era comercial, ningú el volia pel seu gust fort.

També et pot interessar

stats