Pebrereta tallada
Com a Finestrat
A La cuina de Morera hem fet la pebrereta de la Vila Joiosa i a Benidorm també tenen la seua, però hui la fem tallada, com la recepta de Finestrat.
Preneu-ne bona nota!
Ingredients
- 150 g de tonyina de sorra
- 350 g de carabassa
- 2 pimentons rojos
- 2 tomaques
- 1 nyora
- 4 alls
- 1 llesca de pa
- Julivert
- Ametles
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Posem la tonyina a remulla unes 8 hores.
- La rentem bé i la reservem.
- Sofregim els pimentons amb els alls i la carabassa.
- Hi afegim la tomaca, la tonyina esmicolada i un got d’aigua i ho deixem coure a foc baix.
- Preparem una picada ametles fregides i el pa fregit.
- Hi afegim la nyora i ho piquem bé.
- Incorporem la picada al calder i ho deixem coure.
- Ho servim amb jolivert fresc.
Les pebreretes de les Marines
Les pebreretes són molt típiques a la Marina Baixa, però també a la Marina Alta, el que passa és que ací, a més que varien alguns ingredients, s’anomenen tomacats, mulladors d'espineta o sangatxo.
En aquest cas, l'hem feta amb tonyina salada, però és molt habitual fer les pebreretes amb sangatxo. El sangatxo és la part negra i sangonosa de la carn del peix que s'acumula al llarg de l'espina dorsal i es retira durant el procés de salaó. El sangatxo se'l quedaven els pescadors perquè no era comercial, ningú el volia pel seu gust fort.