Pebreres farcides amb arròs i magre

Intermedi
1.30 hores
4 persones

Una bomba d'hidrats, verdures i carn a la valenciana

Pebreres farcides
Pebreres farcides
12 de juliol 2022 - 20:00

Pebreres farcides, o pebres farcits que li diuen a la Safor, o bajoques farcides al Comtat i l'Alcoià. Noms diferents, però una sola veritat: ens trobem davant una obra mestra de la cuina tradicional. A qui se li ocorreria omplir unes pebreres d'arròs? Pur esperit excèntric valencià. Vegem quins ingredients necessitarem.

  • 4 pimentons rojos
  • 250 g de magre picat
  • 250 g de tomaca
  • 2 cebes
  • 100 g d’arròs Orenga
  • Sal
  • Pebre blanc
  1. Sofregim el magre picat i hi incorporem la ceba i la tomaca.
  2. Hi afegim pebre, sal i orenga.
  3. Incorporem l'arròs i ho sofregim tot bé.
  4. Omplim els pimentons amb el sofregit.
  5. Els tapem i al forn fins que estiga tot ben cuit.

Geosinònims

Pebre, pebrera, pebrot, bajoca, pimentó, "primentó". I fora d'Espanya chile o ají. El valencià ens ofereix un fum de matisos i riquesa a l'hora de nomenar una mateixa cosa segons cada franja del territori. A que fa gràcia?

També et pot interessar