Pastís de moca amb galetes

Fàcil
30 minuts
4 persones

Postres de tota la vida

Pastís de moca amb galetes
Pastís de moca amb galetes

Hui et proposem una d’eixes receptes que fan olor de tradició per totes les bandes: pastís de moca amb galetes. Hi haurà tortadeta més xula i socorreguda? Es tracta d’una recepta tradicional recuperada per una mestra d'Oliva que porta els següents ingredients.

Pren nota!

  • 1 paquet de galletes rectangulars
  • 3 tasses de café 
  • 3 tassetes d’aigua 
  • 1,5 cullerades de sucre 
  • Cacau en pols

Per a la moca:

  • 250 g de mantega
  • 3 cullerades de sucre
  • 3 cullerades d’aigua 
  • 2 cullerades de café soluble
  1. Ablanim la mantega a temperatura ambient.
  2. Dissolem el sucre amb l’aigua i el café soluble.
  3. En un bol, batem la mantega amb el xarop de café i en reservem la crema en fred.
  4. En un altre bol, mesclem l’aigua, el sucre i el café.
  5. Hi mullem les galetes pels dos costats.
  6. Col·loquem les galetes sobre una safata plana.
  7. Cobrim les galetes amb una capa fina de moca.
  8. Seguim fent capes i ho acabem amb moca i cacau en pols.
  9. Decorem el pastís i el deixem reposar en fred unes hores.
  10. El traiem de la nevera mitja hora abans de servir-lo.

Una recepta recuperada per Chelo Peiró

Chelo Peiró és una mestra d’Oliva a qui la seua afició per la cuina i la fotografia la va portar a fer un recull de receptes tradicionals que va publicar en el llibre La cuina de la Safor, amb gran èxit de crítica i públic. Més tard va fer el mateix amb la seua altra gran passió, la rebosteria, i va publicar el llibre Dolços valencians, on va recopilar 88 receptes tradicionals.

El seu recopilatori s’ha convertit en un xicotet tresor d’una part de la nostra història culinària a la qual qualsevol podrà tindre accés gràcies a ella. Cada vegada que es tasta alguna d’estes receptes, s’està assaborint part de la nostra història.

També et pot interessar

stats