Pastís de moca amb galetes
Postres de tota la vida
Hui et proposem una d’eixes receptes que fan olor de tradició per totes les bandes: pastís de moca amb galetes. Hi haurà tortadeta més xula i socorreguda? Es tracta d’una recepta tradicional recuperada per una mestra d'Oliva que porta els següents ingredients.
Pren nota!
Ingredients
- 1 paquet de galletes rectangulars
- 3 tasses de café
- 3 tassetes d’aigua
- 1,5 cullerades de sucre
- Cacau en pols
Per a la moca:
- 250 g de mantega
- 3 cullerades de sucre
- 3 cullerades d’aigua
- 2 cullerades de café soluble
Elaboració
- Ablanim la mantega a temperatura ambient.
- Dissolem el sucre amb l’aigua i el café soluble.
- En un bol, batem la mantega amb el xarop de café i en reservem la crema en fred.
- En un altre bol, mesclem l’aigua, el sucre i el café.
- Hi mullem les galetes pels dos costats.
- Col·loquem les galetes sobre una safata plana.
- Cobrim les galetes amb una capa fina de moca.
- Seguim fent capes i ho acabem amb moca i cacau en pols.
- Decorem el pastís i el deixem reposar en fred unes hores.
- El traiem de la nevera mitja hora abans de servir-lo.
Una recepta recuperada per Chelo Peiró
Chelo Peiró és una mestra d’Oliva a qui la seua afició per la cuina i la fotografia la va portar a fer un recull de receptes tradicionals que va publicar en el llibre La cuina de la Safor, amb gran èxit de crítica i públic. Més tard va fer el mateix amb la seua altra gran passió, la rebosteria, i va publicar el llibre Dolços valencians, on va recopilar 88 receptes tradicionals.
El seu recopilatori s’ha convertit en un xicotet tresor d’una part de la nostra història culinària a la qual qualsevol podrà tindre accés gràcies a ella. Cada vegada que es tasta alguna d’estes receptes, s’està assaborint part de la nostra història.