Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Pastís de corder

Fàcil
160 minuts
4 persones

Per a repetir i repetir

Pastís de corder
04 de maig 2023 - 19:59
  • 2 garretes de corder
  • 3 creïlles grosses
  • 2 ous
  • Mantega
  • Pebre negre
  • Orenga
  • Espígol
  • Timó
  • Llorer
  • Aigua
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Precalfem el forn a 200 °C.
  2. Salpebrem les garretes i les untem amb oli i les herbes aromàtiques.
  3. Les enfornem a 180 °C durant 2 hores i, a mitjan cocció, hi afegim un got d’aigua.
  4. Quan la carn estiga cuita, la desossem, l’esmicolem i la reservem.
  5. Per altra part, bollim les creïlles i les esclafem.
  6. Hi afegim mantega, sal, pebre, els ous, en fem un puré i el reservem.
  7. Untem un motle rectangular amb mantega, si cal, i hi posem una base de puré.
  8. Hi afegim la carn esmicolada i ho reguem amb la salsa del corder.
  9. Hi posem una altra capa de puré i de corder.
  10. Hi afegim una última capa de puré i ho enfornem, només amb el grill, durant 15 minuts.
  11. Ho servim amb alguna guarnició al gust.

Nutrició: corder

És una carn saludable sempre que la quantitat i la freqüència del consum siguen moderades, ja que té un destacat contingut en greixos que augmenten el colesterol. Font de proteïnes d'alt valor biològic que ajuden al desenvolupament de la massa muscular i de les defenses. Ens aporta les vitamines i minerals necessaris per a combatre el dèficit de ferro. És una carn molt digerible, rica en àcid fòlic, vitamines B12-B6-B2, zinc i triptòfan.

Receptes amb carn

També et pot interessar