Pastís basc

Fàcil
2 hores
4 persones

Directe des d'Euskadi

Pastís basc
Pastís basc
13 de desembre 2023 - 20:10

Si has estat alguna vegada a Euskadi i has entrat en alguna pastisseria, segur que has vist el pastís que hui cuinem. Si no t'has atrevit a tastar-lo, ara és el moment, però abans s'ha de cuinar.

Pren nota!

  • 250 g de farina
  • 200 g de mantega
  • 100 g d’ametla molta
  • 175 g de sucre 
  • 3 g de rent químic
  • 2 ous
  • 1 rovell d’ou
  • Crema pastissera
  • Melmelada de cireres
  • Sucre per a empolvorar
  1. Mesclem la farina amb l’ametla, el sucre, el rent i sal.
  2. Hi afegim la mantega i ho pastem amb les mans.
  3. Hi incorporem els ous i un rovell i ho seguim pastant.
  4. Folrem el motle amb la massa.
  5. Cobrim el fons amb la crema pastissera.
  6. Hi agreguem la melmelada de cireres.
  7. Tapem el pastís amb la resta de la massa escampada en el corró.
  8. Ho enfornem a 180 °C durant 25 minuts.
  9. Ho empolvorem amb sucre.

L'origen

El pastís basc o Euskal pastela és un dolç típic basc que, concretament, procedeix del País Basc francés. Allí es coneix com gâteau basque. Originàriament es feia només amb farina, després es va començar a farcir de fruita (cireres o melmelada de cirera) i més tard es va passar a farcir amb crema. Ara en trobem amb diferents versions: només cireres, només crema, amb les dos, amb ametla, amb licor en la massa, sense…

També et pot interessar

stats