Pasta a l'estil americà
O "mac and cheese"
Hui cuinem pasta a l'estil americà, o com ells dirien, mac and cheese, perquè és habitual cuinar-los amb formatge cheddar. Per a algú que ha nascut als EUA, esta és sens dubte una de les primeres receptes que s’aprén a cuinar, de xicotets o quan s’independitzen.
Necessitem els següents ingrediets:
Ingredients
- 400 g de “tortiglioni”
- 500 ml de llet
- 200 g de formatge vell d'ovella
- Farina
- Margarina amb sal
- Mostassa dolça
- Pebre negre
Elaboració
- Bollim la pasta fins que quede “al dente”.
- En un casset, fonem una cullerada de margarina.
- Hi incorporen una cullerada de farina i ho removem.
- Hi afegim la llet i la mostassa.
- Ho salpebrem i ho removem fins que es lligue la salsa.
- Hi incorporem el formatge ratllat i una mica d’aigua de cocció i ho mesclem.
- Aboquem els macarrons al recipient i els cobrim amb la salsa i més formatge ratllat.
- Ho gratinem i ho servim al moment.
Nutrició: pasta
Encara que és un producte calòric i ric en hidrats de carboni, el seu contingut en greixos és mínim, per la qual cosa, incorporat a una dieta equilibrada, és molt saludable. El seu alt valor energètic el fa un aliment idoni per a persones que fan molta activitat física. A més, els hidrats són d'absorció lenta, per la qual cosa l'energia s'allibera a poc a poc. Provoca una digestió més lenta i fàcil, cosa que fa que siga menys pesada. Així mateix, el contingut en fibra de la pasta ajuda a regular el trànsit intestinal i combat problemes de restrenyiment.