Pasta a l'estil americà

Fàcil
35 minuts
4 persones

O "mac and cheese"

Pasta a l'estil americà
Pasta a l'estil americà
26 de setembre 2023 - 20:10

Hui cuinem pasta a l'estil americà, o com ells dirien, mac and cheese, perquè és habitual cuinar-los amb formatge cheddar. Per a algú que ha nascut als EUA, esta és sens dubte una de les primeres receptes que s’aprén a cuinar, de xicotets o quan s’independitzen.

Necessitem els següents ingrediets:

  • 400 g de “tortiglioni”
  • 500 ml de llet
  • 200 g de formatge vell d'ovella
  • Farina
  • Margarina amb sal
  • Mostassa dolça
  • Pebre negre
  1. Bollim la pasta fins que quede “al dente”.
  2. En un casset, fonem una cullerada de margarina.
  3. Hi incorporen una cullerada de farina i ho removem.
  4. Hi afegim la llet i la mostassa.
  5. Ho salpebrem i ho removem fins que es lligue la salsa.
  6. Hi incorporem el formatge ratllat i una mica d’aigua de cocció i ho mesclem.
  7. Aboquem els macarrons al recipient i els cobrim amb la salsa i més formatge ratllat.
  8. Ho gratinem i ho servim al moment.

Nutrició: pasta

Encara que és un producte calòric i ric en hidrats de carboni, el seu contingut en greixos és mínim, per la qual cosa, incorporat a una dieta equilibrada, és molt saludable. El seu alt valor energètic el fa un aliment idoni per a persones que fan molta activitat física. A més, els hidrats són d'absorció lenta, per la qual cosa l'energia s'allibera a poc a poc. Provoca una digestió més lenta i fàcil, cosa que fa que siga menys pesada. Així mateix, el contingut en fibra de la pasta ajuda a regular el trànsit intestinal i combat problemes de restrenyiment.

També et pot interessar

stats