Paella de galeres, rap i sépia

Intermedi
4 persones

Una paella amb un toc de marisc

Paella de galeres, rap i sèpia / À Punt Mèdia
Paella de galeres, rap i sépia / À Punt Mèdia
26 de setembre 2022 - 20:00

Les galeres s’han posat de moda. És tracta d’un marisc que ha sigut menyspreat tota la vida i que ara s’ha recuperat per la pujada de preus. Es diuen així perquè viuen en galeries que excaven elles mateixes.

Hui prepararem una paella de galeres, rap i sépia. O si vols, per a ser més correctes, un arròs sec de galeres, rap i sépia.

Prenem bona nota dels ingredients i comencem ja.

  • 12 galeres
  • 500 g de rap
  • 1 sépia gran
  • 400 g d'arròs
  • 250 g tomaca
  • 3 alls
  • 100 g d’oli OVE
  • 1,5 l de caldo de peix i marisc
  • Sal
  • Pebre roig dolç
  • Safrà
  • Aigua
  • Sal

Per a l’allioli d’espinacs:

  • 1 manoll d’espinacs
  • Llet
  • All
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim les galeres i les reservem.
  2. En el mateix oli, sofregim el rap i la sépia.
  3. Hi incorporem els alls picats, el pebre roig i, seguidament, la tomaca ratllada.
  4. Hi afegim l’arròs i ho sofregim tot.
  5. Hi aboquem el caldo de peix, el safrà i ho rectifiquem de sal.
  6. Deixem que es coga l’arròs durant 18 minuts i, a mitjan cocció, hi incorporem les galeres.
  7. En un got, triturem els espinacs i l’all amb una miqueta de llet.
  8. Hi incorporem, a poc a poc, l’oli d’oliva fins que emulsione.
  9. Servim l’arròs amb l’allioli d’espinacs.

Informació nutricional

La galera és un crustaci ric en proteïnes i amb una escassa aportació en greixos i carbohidrats. No obstant això, el contingut de colesterol que té fa que s'haja de consumir dins d'una dieta variada i equilibrada. Les persones que tinguen problemes d’àcid úric també han d'anar amb precaució. Té un alt contingut en ferro i en iode.

També et pot interessar