Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA

Paella amb capetes de torero

Fàcil
2 hores
4 persones

“Fuig, que mascares!”

Paella amb capetes de torero
04 d'abril 2023 - 19:59
  • 400 g d'arròs J. Sendra 
  • 200 g d’abadejo dessalat 
  • 200 g de cigrons cuits
  • 1,2 l de caldo de peix
  • 1 pot de pimentons del piquillo 
  • 2 cebes dolces 
  • 3 alls
  • 2 tomaques
  • Pebre roig dolç 
  • Cúrcuma
  • Julivert fresc
  • Oli OVE
  • Sal
  1. En una paella, sofregim els pimentons del piquillo i els reservem.
  2. Sofregim la ceba i i els alls.
  3. Hi agreguem els cigrons, el pebre roig i la tomaca ratllada.
  4. Hi incorporem l’arròs, la cúrcuma i ho removem tot.
  5. Hi aboquem el caldo calent.
  6. Ho deixem coure durant 18 minuts, aprox.
  7. Hi afegim l’abadejo i els pimentons quan comence a bollir.
  8. Deixem que s’acabe de coure.

La cúrcuma

Utilitzarem en este plat cúrcuma com a colorant en lloc de safrà. L'arrel d’on s’extrau és molt pareguda al gingebre (són de la mateixa família) i s'usa molt en la gastronomia índia per a condimentar l'arròs, la carn i el curri. Té un poder colorant molt fort, així que hem d’anar amb precaució en manipular-la, ja que és fàcil embrutar-nos.

Nutricionalment, la cúrcuma conté fibra, proteïnes i altres nutrients, però si la fem servir com a condiment per a donar sabor i aroma, la quantitat que es consumeix és tan poca que esta aportació és inapreciable. En canvi, els suplements alimentaris a base de cúrcuma en tenen quantitats molt més concentrades. Encara s’estudien les seues propietats antiinflamatòries i analgèsiques, però s’hauria de consultar el metge abans de prendre esta suplementació (així com d’altres), sobretot si parlem de dones gestants i grups de risc com diabètics, menors, persones amb problemes de coagulació i malalts de càncer. En qualsevol dels casos, és una molt bona opció, més recomanable, sana i natural que la tartrazina a l’hora d’usar-la com a colorant.

Receptes d'arrossos

També et pot interessar