Paella amb capetes de torero
“Fuig, que mascares!”
Ingredients
- 400 g d'arròs J. Sendra
- 200 g d’abadejo dessalat
- 200 g de cigrons cuits
- 1,2 l de caldo de peix
- 1 pot de pimentons del piquillo
- 2 cebes dolces
- 3 alls
- 2 tomaques
- Pebre roig dolç
- Cúrcuma
- Julivert fresc
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- En una paella, sofregim els pimentons del piquillo i els reservem.
- Sofregim la ceba i i els alls.
- Hi agreguem els cigrons, el pebre roig i la tomaca ratllada.
- Hi incorporem l’arròs, la cúrcuma i ho removem tot.
- Hi aboquem el caldo calent.
- Ho deixem coure durant 18 minuts, aprox.
- Hi afegim l’abadejo i els pimentons quan comence a bollir.
- Deixem que s’acabe de coure.
La cúrcuma
Utilitzarem en este plat cúrcuma com a colorant en lloc de safrà. L'arrel d’on s’extrau és molt pareguda al gingebre (són de la mateixa família) i s'usa molt en la gastronomia índia per a condimentar l'arròs, la carn i el curri. Té un poder colorant molt fort, així que hem d’anar amb precaució en manipular-la, ja que és fàcil embrutar-nos.
Nutricionalment, la cúrcuma conté fibra, proteïnes i altres nutrients, però si la fem servir com a condiment per a donar sabor i aroma, la quantitat que es consumeix és tan poca que esta aportació és inapreciable. En canvi, els suplements alimentaris a base de cúrcuma en tenen quantitats molt més concentrades. Encara s’estudien les seues propietats antiinflamatòries i analgèsiques, però s’hauria de consultar el metge abans de prendre esta suplementació (així com d’altres), sobretot si parlem de dones gestants i grups de risc com diabètics, menors, persones amb problemes de coagulació i malalts de càncer. En qualsevol dels casos, és una molt bona opció, més recomanable, sana i natural que la tartrazina a l’hora d’usar-la com a colorant.