Pa de bròcoli amb iogurt i espècies
Des de l'Orient Mitjà
Hui cuinem pa de bròcoli acompanyat de labneh casolà i zaatar, un plat procedent de l'Orient Mitjà. Tot i que les paraules poden sonar exòtiques, veureu que els ingredients són molt d’anar per casa.
No t'oblides de comprar:
Ingredients
- 250 g de bròcoli
- 50 g de farina integral
- 2 ous
- Pebre blanc o negre
- Oli OVE
- Sal
Per al “labneh”:
- 500 g de iogurt natural
- 2 g de sal
Per al “zaatar”:
- 15 g de llavors de sèsam torrat
- 10 g de sumac
- Orenga seca
- Timó sec
- Timó fresc
- Comí en pols
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Per al “labneh”, barregem el iogurt amb la sal i el deixem escórrer en la nevera en una estamenya entre 8 i 12 hores.
- Piquem el bròcoli a màquina i el mesclem amb la farina.
- Hi afegim els ous, ho salpebrem i ho pastem bé.
- Estirem la pasta sobre paper de forn i la torrem al forn o la passem per una paella amb una mica d’oli.
- Barregem les espècies del “zaatar” i adobem el “labneh”.
- Servim el pa de bròcoli untat amb el “labneh” adobat.
Què és el "labneh"?
Conegut també com “formatge de iogurt”, no és més que un iogurt molt concentrat (com l’autèntic iogurt grec). A l'Orient Mitjà forma part habitual d'esmorzars i aperitius, o com a complement de farcits en pans de pita, entrepans i altres masses. És quasi addictiu i és tremendament fàcil d'elaborar a casa. Només necessitem un iogurt de la màxima qualitat possible, sal, un bol, un colador gran i una estamenya.