Pa beneït

Fàcil
2 hores
4 persones

Amén!

Pa beneït
Pa beneït

Per a les postres, cuinem un pa benet, o pa beneït. Segur que al vostre poble o al poble del costat fan algun tipus de pa semblant en alguna festivitat. Aquest el fem a l’estil de Maruja Olivares, una veïna de l’Alqueria de la Comtessa, a la Safor.

No oblideu els ingredients!

  • 500 g de farina
  • 100 g de sucre
  • 300 ml d’aigua
  • 75 ml d’oli
  • 2 ous 
  • 1 taronja
  • 1 llima
  • Rent fresc
  • Llavoretes d’anís
  • Cabell d’àngel
  • Anous
  • Ametles
  • Panses
  1. Mesclem la farina amb el rent, l’oli, el sucre i dos ous.
  2. Hi afegim les ratlladures de llima i taronja i les llavoretes.
  3. Hi incorporem l’aigua i ho pastem bé.
  4. Formem una bola i ho deixem fermentar.
  5. Dividim la massa en dos boles i les estenem.
  6. Diposem, per damunt d’una capa, el cabell d’àngel i les fruites seques.
  7. Ho tapem amb l’altra capa i tanquem les vores.
  8. Ho deixem fermentar de nou 30-40 minuts.
  9. Ho pintem amb ou batut i ho cobrim llavoretes d’anís.
  10. Ho enfornem a 180 °C durant 20 minuts.

Nutrició: cabell d’àngel

És un dolç que es prepara a partir de la caramel·lització de la polpa d’algunes carabasses, que solen ser molt riques en aigua (fins al 95% del seu contingut). Té propietats diürètiques que li han fet guanyar-se al llarg de la història diferents propietats medicinals (no contrastades). El que sí que podem dir és que és un aliment ric en fibra i en micronutrients com potassi, provitamina A, vitamina C. vitamina E i betacaroté.

També et pot interessar

stats