Mousse de xocolate blanc de tofu

Fàcil
45 minuts
4 persones

Boníssima

Mousse de xocolate blanc de tofu
Mousse de xocolate blanc de tofu
23 de novembre 2023 - 20:10

La mousse de xocolate són unes postres exquisides i airejades que tenen les arrels en la tradició culinària francesa. Hui la fem amb xocolate blanc i tofu, així té menys greix saturat.

Pren nota dels ingredients!

  • 150 g de xocolate blanc 
  • 500 g de tofu blanet
  • Mel líquida 
  • 1 llima 
  • Fruita de la passió

Per a les galletes de sèsam

  • 100 g de clares d’ou
  • 100 g de mantega
  • 100 g de farina 
  • Mel líquida 
  • Sèsam blanc
  1. Escorrem el tofu amb un drap de tela.
  2. El mesclem amb la mel.
  3. Hi afegim el xocolate i la ratlladura de llima i ho seguim mesclant.
  4. Ho servim i ho reservem en la nevera unes 4 hores.
  5. Mesclem les clares amb la farina, la mantega i la mel.
  6. Ho estenem i ho empolvorem amb sèsam.
  7. Ho enfornem a 180 °C fins que estiga daurat.
  8. Servim la mousse amb la galleta i fruita de la passió.

L'origen

El seu origen es remunta al segle XVIII, quan la gastronomia va començar a evolucionar a la cort de Lluís XVI a França. Encara que el terme mousse en francés vulga dir literalment "escuma", el concepte de les postres tal com el coneixem hui es va anar desenvolupant amb el temps. El creador es diu que va ser el xef francés François Massialot, qui a principis del segle XVIII va publicar un llibre de cuina titulat Nouvelle Instruction pour les Confitures, les Liqueurs et les Fruits. Aquest cuiner sovint barrejava clares d'ou batudes amb ingredients com xocolate, café i fruites.

La mousse de xocolate blanc és una variant de la mousse clàssica. La diferència principal entre la mousse de xocolate blanc i la mousse de xocolate negre o amb llet radica en el tipus de xocolate utilitzat. El xocolate blanc s'elabora a partir de mantega de cacau, sucre i llet, i no conté sòlids de cacau. Pel seu gust dolç i cremós, el xocolate blanc es va convertir en un ingredient popular per a incorporar a postres i dolços, incloent-hi la mousse.

També et pot interessar

stats