"Malfatti" (nyoquis mal fets)

Fàcil
45 minuts
4 persones

"Mal fets", però boníssims

"Malfatti" (nyoquis mal fets)
"Malfatti" (nyoquis mal fets)
15 de setembre 2023 - 20:10

Cuinem malfatti, que ve de “mal fet” en italià, i encara que seguint esta recepta els farem de cine, aquestos nyoquis s'anomenen així perquè no tenen tots la mateixa forma, són boletes irregulars.

Pren nota!

  • 150 g de farina 
  • 300 g de creïlles
  • 300 g de formatge ricotta cremós 
  • 75 g de formatge parmesà 
  • 2 rovells d’ou
  • Ruca
  • Anou moscada
  • Pebre negre
  • Sal

Per a la salsa:

  • 1 kg de tomaques variades
  • 8 alls
  • 1 pimentó roig
  • Timó fresc 
  • Romer fresc 
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal 
  1. Coem les creïlles i les fem puré.
  2. Hi afegim els formatges i els rovells i ho mesclem.
  3. Hi incorporem la farina i ho salpebrem.
  4. Ho integrem tot bé i formem boletes.
  5. Coem els nyoquis amb aigua i sal i ho reservem.
  6. Trossegem les tomaques i el pimentó.
  7. Fregim els alls, les tomaques i el pimentó i ho deixem coure.
  8. Hi afegim el timó i el romer.
  9. Hi incorporem els nyoquis i ho saltem.
  10. Ho servim amb les fulles de ruca.

Nutrició: ricotta

És un formatge ric en calci i vitamines del grup B, com la vitamina B12, i també en proteïnes d'alt valor biològic. És ric en aminoàcids ramificats que participen en la recuperació muscular proteica i disminueixen la utilització del glucogen muscular, per la qual cosa afavoreix el rendiment esportiu i és una bona opció per als esportistes després de l'entrenament, especialment si és de llarga duració. La ricotta és recomanable per a xiquets i adolescents, no sols pel seu contingut en proteïnes, sinó pel de greixos saturats i sal, que és més baix que el d’altres tipus de formatges. Es tracta d’un formatge molt sol·licitat per flexivegetarians i vegetarians per a completar la seua alimentació i augmentar el consum de vitamina B12, calci i proteïnes.

També et pot interessar

stats