Lleteroles i turmes amb bolets i tòfona
Cuina de pastor
Cuinem hui una recepta de les que no deixen ningú indiferent i que prové d’una cuina molt arrelada a la nostra terra: la cuina de pastor. Farem lleteroles i turmes amb bolets i tòfona.
Pren nota!
Ingredients
- 400 g de lleteroles i turmes
- 150 g de magre de pernil fresc
- 150 g de mantega de vaca
- 2 creïlles agres
- 1 ceba
- 10 bolets
- 1 tòfona
- 2 rovells d’ou
- 1 llima
- Herbes aromàtiques variades
Elaboració
- Hi sofregim el magre de pernil a dauets.
- Hi incorporem la lleterola i les turmes i ho salpebrem.
- Hi afegim la mantega i les herbes aromàtiques.
- Hi afegim la ceba, els bolets i la tòfona.
- Ho cobrim amb aigua i ho deixem coure mitja hora.
- Batem els rovells amb suc de llima.
- Hi afegim els rovells just abans de servir-ho.
- Ho servim amb creïlles palla i romer.
Nutrició: turmes de bou
Aporten molt poques calories (135 kcal) i poc greix (3 g). Són una bona font de proteïna magra i també de minerals com el ferro i, sobretot, el zinc, molt beneficiós per a la pell, ungles i cabell. Amb el que sí que cal tindre precaució és amb el seu contingut en colesterol. I respecte a les suposades propietats afrodisíaques, ben cert és que contenen testosterona, però esta desapareix en la cocció.