Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Lleteroles i turmes amb bolets i tòfona

Fàcil
1 hora
4 persones

Cuina de pastor

Lleteroles i turmes amb bolets i tòfona
24 d'octubre 2023 - 20:05
  • 400 g de lleteroles i turmes
  • 150 g de magre de pernil fresc
  • 150 g de mantega de vaca
  • 2 creïlles agres
  • 1 ceba
  • 10 bolets
  • 1 tòfona
  • 2 rovells d’ou
  • 1 llima
  • Herbes aromàtiques variades
  1. Hi sofregim el magre de pernil a dauets.
  2. Hi incorporem la lleterola i les turmes i ho salpebrem.
  3. Hi afegim la mantega i les herbes aromàtiques.
  4. Hi afegim la ceba, els bolets i la tòfona.
  5. Ho cobrim amb aigua i ho deixem coure mitja hora.
  6. Batem els rovells amb suc de llima.
  7. Hi afegim els rovells just abans de servir-ho.
  8. Ho servim amb creïlles palla i romer.

Nutrició: turmes de bou

Aporten molt poques calories (135 kcal) i poc greix (3 g). Són una bona font de proteïna magra i també de minerals com el ferro i, sobretot, el zinc, molt beneficiós per a la pell, ungles i cabell. Amb el que sí que cal tindre precaució és amb el seu contingut en colesterol. I respecte a les suposades propietats afrodisíaques, ben cert és que contenen testosterona, però esta desapareix en la cocció.

Receptes amb carn Receptes valencianes

També et pot interessar