"Gachamiga" rondenya
Cuina de la Meseta
Si obrírem una enciclopèdia gastronòmica per la pàgina de la cuina manxega o cuina de la Meseta, de segur que esta recepta estaria en primer lloc. Cuinem una gachamiga rondenya, un plat que també podem trobar a comarques valencianes de l'interior, com l'Alt Vinalopó.
Necessitarem:
Ingredients
- 250 g de farina de blat integral
- 150 g de llonganisses
- 125 g de cansalada entreverada
- 2 pimentons verds italians
- 1 cabeça d’alls
- Pebre negre
- Oli OVE
- Aigua
- Sal
Elaboració
- En una paella, sofregim uns alls sencers amb la llonganissa, la cansalada i els pimentons, i ho reservem.
- En el mateix oli, sofregim tres alls picats i hi incorporem la farina.
- Ho sofregim bé sense deixar de remoure-ho.
- Ho cobrim amb aigua i ho deixem coure.
- Ho removem constantment perquè la mescla siga homogènia.
- Hi afegim la llonganissa i la cansalada, i deixem que es coga.
- Li peguem la volta perquè s’acabe de coure bé per les dos cares.
- Ho servim amb els alls i els pimentons fregits.
Nutrició: la farina de blat integral
La farina 100% integral té tots els nutrients del gra sencer, entre ells: vitamina E, B-1, B-3 i B-5, potassi, magnesi, ferro i zinc. El gra sencer de blat té molta fibra que contribuïx a la digestió i prevé la inflamació estomacal. La fibra de blat ajuda a absorbir els greixos excessius del cos, cosa que reduïx els nivells de colesterol i prevé malalties cardiovasculars.