Directes
Ara en la televisió
TUPPER CLUB

Filets russos

Fàcil
35 minuts
4 persones

Un tast de Rússia

Filets russos
09 de juny 2023 - 19:59
  • 500 g de carn mixta picada
  • 100 g de ceba congelada
  • 1-2 mozzarelles de búfala  
  • 2-4 ous 
  • Pa ratllat d'all i julivert
  • Julivert fresc
  • Pebre negre
  • Sal

Per a la salsa de tomaca:

  • 700 g de tomaca fregida
  • 250 g de pésols congelats
  • 200 g de formatge per a gratinar
  1. Barregem la carn amb la ceba, el pa ratllat i ho salpebrem.
  2. Hi afegim els ous, julivert picat, ho mesclem bé i en formem uns filets.
  3. Omplim els filets de rodanxes de mozzarella i els tapem amb més carn.
  4. Fregim els filets i els reservem.
  5. Per a la salsa, coem la tomaca fregida amb els pésols.
  6. En una cassola, posem la salsa i, damunt, els filets.
  7. Ho empolvorem amb formatge i ho gratinem al forn.

L'origen

Les cuines dels nobles russos van estar dirigides durant el segle XIX per reconeguts xefs francesos que van crear diverses receptes de fusió russofrancesa. Aquesta procedeix concretament del bitoc, una preparació amb carn picada de boví, mantega i molla de pa, enfarinada, fregida i servida amb una salsa de nata agra.

Els bitoques à la russe van passar als receptaris espanyols de l'època amb el nom de filets a la russa, pastissets russos o xulles russes. Durant els primers anys del franquisme, als menús de l'exèrcit espanyol el filet rus va passar a dir-se filet imperial o alemany.

Receptes amb carn Receptes del món

També et pot interessar