Enganyabovos

Fàcil
2 hores
4 persones

Per al café

Enganyabovos
Enganyabovos
13 de setembre 2023 - 20:05

Aquest dolç és una recepta típica de Huelva que ha acabat arrelant a la Comunitat Valenciana. Els enganyabovos són la pasteta perfecta per a arrredonir el dinar acompanyant el café.

Pren nota!

  • 300 g de farina
  • 100 ml d’oli OVE
  • 80 g de sucre
  • 60 ml de vi blanc
  • Anís estrelat
  • Corfa de taronja
  • Corfa de llima
  • Sucre per a arrebossar
  1. Fregim l’anís i les pells dels cítrics.
  2. Ho retirem del foc, ho colem i ho reservem.
  3. Mesclem la farina amb el sucre, el vi blanc i l’oli.
  4. Ho pastem i ho deixem reposar.
  5. Estirem la massa i la tallem a rectangles.
  6. Fregim els enganyabovos en oli abundant.
  7. Els arrebossem amb sucre i els escorrem sobre paper.

Del Guadalquivir a l'Albufera

Aquesta recepta arriba a les nostres terres gràcies a la relació que tenien els pobles dels marenys del Guadalquivir amb els arrossers valencians. Mentre que a l’Albufera de València el cultiu d'arròs es remunta a l'època àrab, a la zona del Guadalquivir es va començar a desenvolupar a finals del segle XIX.

Al voltant del parc natural de Doñana es produïx més quantitat d’arròs que a la Comunitat Valenciana, i l’origen de l'arròs sevillà està a València, ja que molts dels primers llauradors dels marenys sevillans procedien de pobles com Sueca o Sollana, que van arribar a una colonització molt particular d'unes zones fins llavors improductives i malsanes que es va intensificar en els anys de postguerra del segle XX.

A Andalusia hi ha molts dolços tradicionals en aquesta línia, amb noms curiosos com piononos, gañotes, pezuñas, poleà, embustes o cagajones de puño, tots ben carregats de sucre i fregits, la majoria.

També et pot interessar

stats