Empanades argentines

Fàcil
90 minuts
4 persones

A l'altra banda de l'oceà

Empanades argentines
Empanades argentines
11 de gener 2024 - 20:10

Cuinem la versió de La cuina de Morera de la recepta més internacional d'Argentina: les empanades de carn, que resulten ben diferents dels pastissets o coquetes tancades que fem per ací.

Anota!

  • 250 g de farina
  • 125 ml d'aigua 
  • 50 g de mantega
  • 1 ou
  • Sal

Per al farciment:

  • 350 g de carn de vedella picada
  • 500 g de cebes
  • 100 ml de caldo de carn
  • 2 ous durs
  • 12 olives verdes sense pinyol
  • 1 pimentó roig
  • Caiena en pols
  • Orenga seca
  • Comí en pols
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Mesclem la farina amb la mantega, un ou, sal i la meitat de l’aigua.
  2. Ho integrem tot, afegint-hi més aigua, si cal.
  3. Traiem la massa i la seguim pastant.
  4. La deixem reposar tapada uns 30 minuts.
  5. Sofregim la ceba i el pimentó.
  6. Hi afegim sal, orenga, comí, pebre roig i caiena i la carn.
  7. Hi aboquem el caldo i ho deixem coure uns minuts.
  8. Deixem que es reduïsca i hi afegim les olives i els ous.
  9. Fem boles amb la massa, les aplanem i les farcim amb la carn.
  10. Ho enfornem a 180 °C.

Empanades i pastissets

La diferència entre les empanades argentines i els pastissets que fem ací és que els nostres farcits solen ser més senzills i elaborats, i els de les empanades argentines més contundents de sabor i de greix, amb els formatges i la carn com a ingredients recurrents.

De fet, no poden diferenciar-se molt, ja que, segons es conta, les empanades argentines naixen a partir de les que feien els emigrants espanyols (principalment gallecs) que vivien allí. Conten que les empanades van ser una elaboració importantíssima en la guerra d’independència a principis del segle XIX, ja que era un producte molt adequat per a alimentar els soldats.

També et pot interessar

stats