"No volem que amplien l'aeroport de València"

El veïnat de Manises, Aldaia, Xirivella i Quart de Poblet arreplega firmes contra l'ampliació que projecta AENA i reclama el Consell

El veïnat pròxim a l'aeroport de València arreplega firmes en contra de l'ampliació / À Punt Notícies
27 d'abril 2024 - 18:13

"Tenim els avions que no ens deixen dormir. Passen a l'hora que volen". Amb poques paraules Juana Hidalgo ha descrit en À Punt Notícies com és la situació amb què conviuen cada dia ella i el seu fill, residents del barri de Sant Jeroni de Quart de Poblet, ubicat al costat de l'aeroport.

"El que no volem és que amplien l'aeroport. Ja no és el mateix soroll que teníem al principi. Ara passen més sovint, tenim més soroll dins de casa", ha sentenciat el seu fill Luis Novalvos al mateix temps que ha explicat que tot i la instal·lació de finestres aïllants per part d'AENA, el soroll és constant.

El testimoni de Juana i Luis representa el d'altres afectats. Veïns i veïnes de Manises, Aldaia, Xirivella i Quart de Poblet fa anys que es queixen del soroll incessant que causen els vora 200 vols diaris que sobrevolen les seues vivendes. Ara, els preocupa molt seriosament com els afectarà l'ampliació de l'aeroport que ha anunciat AENA i que exigeix el Consell. És per això que este dissabte al matí han començat a arreplegar firmes per a mostrar-ne l'oposició.

"El soroll que suportem ací a totes hores perjudica la nostra salut. L'aeroport està dins de les nostres vivendes", ha explicat el portaveu de la plataforma, José Navarro, en À Punt Notícies. Segons ha explicat, faran arribar les signatures al Ministeri de Transport per a demanar que paralitzen l’ampliació. A més, sol·liciten el trasllat de l’aeròdrom fora de l’àrea metropolitana.

També et pot interessar

stats