Crema de pistatxos amb remolatxa

Intermedi
30 minuts
4 persones

Amb María José San Román

Crema de pistatxos amb remolatxa
Crema de pistatxos amb remolatxa
08 de setembre 2023 - 20:05

Vos proposem hui una crema de pistatxos amb remolatxa, cacau i albercoc. Sembla senzilla la recepta, però atenció a l'espectacular resultat d'esta plat, que ens arriba de la mà de María José San Román, una de les dones que més ha influït en la gastronomia valenciana i espanyola en els darrers 25 anys. 

Prepareu els ingredients!

Per a la remolatxa:

  • 200 g de remolatxa fresca
  • 50 g de sucre
  • 13 g de carbonat càlcic
  • 1 l d’aigua
  • Cardamom en gra
  • Pell de llima

Per a la crema:

  • 150 ml de nata
  • 100 g de pistatxos pelats
  • 10 g de sucre
  • 2 rovells d’ou

Per al bescuit:

  • 40 g de pistatxos triturats
  • 30 g de sucre
  • 10 g de farina fluixa
  • 65 g de clara d’ou
  • 2 rovells d’ou
  • 1 càrrega de gas

Per a emplatar:

  • Trossets de cacau
  • Confitura d’albercoc
  • Menta fresca
  1. Pelem la remolatxa, la tallem i la posem amb aigua i carbonat càlcic durant 12 hores.
  2. Rentem la remolatxa i la coem, durant 2 hores, amb aigua, sucre, cardamom i pell de llima.
  3. Trossegem la remolatxa i la reservem.
  4. Per a la crema, triturem el pistatxo.
  5. Batem els rovells d’ou amb el sucre i hi incorporem el pistatxo triturat.
  6. Hi afegim la nata, ho integrem bé i ho coem sense deixar de remoure-ho.
  7. Guardem la crema resultant en fred en una mànega pastissera.
  8. Triturem els ingredients del bescuit, ho colem i ho reservem en fred dins d’un sifó durant 24 hores.
  9. Omplim un got de plàstic amb la mescla i ho coem al microones a 700 W durant 35 segons.
  10. Muntem el plat amb la crema en la base i la remolatxa damunt.
  11. Hi afegim el bescuit, uns trossets de cacau, la confitura d’albercoc i menta fresca.

Nutrició: remolatxa

La remolatxa és una font excel·lent de folats, vitamina C, ferro, potassi i fibra dietètica. Les remolatxes contenen betalaïnes, un tipus d'antioxidant que els dona el seu característic color roig. Este compost pot ajudar a reduir l'estrés oxidatiu del cos i disminuir el risc de malalties cardiovasculars i altres malalties cròniques. El suc de remolatxa s'ha utilitzat tradicionalment per a millorar la salut del fetge i augmentar la resistència física en atletes.

També et pot interessar

stats