Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
TERRA DE BOUS (reemissió)

Crema d'ortiga i timó

Fàcil
30 minuts
4 persones

Hui va d'herbes aromàtiques

Crema d'ortiga i timó
13 d'abril 2023 - 19:59
  • 100 g d’ortigues
  • 100 g fulles de favera 
  • 200 g de formatge crema 
  • 100 ml de nata 35%
  • 50 g de mantega
  • 4 llesques de pa fines
  • 3 alls
  • 1 ceba
  • 1 creïlla
  • Caldo de pollastre
  • Ratlladura de llima
  • Pebre negre o blanc 
  • Julivert fresc
  • Timó fresc 
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Fonem la mantega amb una miqueta d’oli.
  2. Hi afegim la ceba, dos allets i el timó, la creïlla i ho deixem coure.
  3. Hi afegim les ortigues i les fulles de favera.
  4. Ho ofeguem bé tot, ho cobrim amb caldo de pollastre i ho deixem coure uns minuts.
  5. Ho triturem i ho colem.
  6. Fem un oli verd triturant un all, oli i julivert.
  7. Untem les llesques de pa amb l’oli i les enfornem fins que es queden rostidetes.
  8. Emulsionem el formatge amb la nata, la ratlladura de llima, oli i pebre.
  9. Servim la crema amb el formatge i el pa.

Les propietats de l'ortiga

En el mercat farmacèutic, l'ortiga té moltes aplicacions i productes, però no hi ha res com collir-ne fresca i consumir-la també com a aliment diari. L’ortiga conté nutrients en dosis molt altes, que superen àmpliament els aliments habituals. Cal destacar que és molt rica en vitamina C, en proteïnes i, sobretot, en ferro. A més, té propietats medicinals:

Receptes saludables Receptes fàcils

També et pot interessar