Les propietats de l'ortiga
En el mercat farmacèutic, l'ortiga té moltes aplicacions i productes, però no hi ha res com collir-ne fresca i consumir-la també com a aliment diari. L’ortiga conté nutrients en dosis molt altes, que superen àmpliament els aliments habituals. Cal destacar que és molt rica en vitamina C, en proteïnes i, sobretot, en ferro. A més, té propietats medicinals:
- La sang. Té un efecte positiu sobre la circulació sanguínia que ajuda a disminuir els nivells de sucre i la pressió arterial.
- La pell. També posseeix beneficis en casos de psoriasi i èczemes habituals en la pell, i ajuda en els tractaments relacionats amb l'acne, per la qual cosa es converteix en un tònic facial que refresca, hidrata i restablix el pH de la pell amb bons resultats. Com que és astringent, retrau els teixits i pot produir una acció cicatritzant, antiinflamatòria i antihemorràgica.
- El cansament. En casos de cansament o afebliment físic, l'ortiga ajuda a enfortir l’organisme gràcies al seu factor antioxidant i a millorar el sistema immunitari.
- Per a trastorns de la micció. Es recorre a l'ortiga amb l'objectiu de tractar molèsties urinàries produïdes pel desig recurrent i incontrolable d'anar al bany durant la nit.