Directes
Ara en la televisió
DEJAVÚ
Ara en la ràdio
EL RALL. MILLORS MOMENTS T6

Corder al forn

Fàcil
2 hores
4 persones

El plat principal de la nit de Nadal

Corder al forn
22 de desembre 2023 - 20:10
  • Mig corder de llet 
  • 4 creïlles cuites
  • 100 g de bolets de temporada 
  • 1 ceba seca
  • 1 ceba tendra
  • 4 alls
  • 1 encisam
  • 1 llima
  • Romer sec 
  • Timó sec 
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal 
  1. Enfornem el corder a 180 °C durant hora i mitja.
  2. Sofregim els alls i la ceba.
  3. Hi agreguem les herbes i els bolets.
  4. Hi afegim una mica de ratlladura de llima i les creïlles trossejades.
  5. Ho saltem tot i ho reservem.
  6. Fem una ensalada amb l’encisam i la ceba tendra.
  7. L’adobem amb oli, llima i sal.
  8. Servim el corder amb les creïlles i l’ensalada.

El corder de llet

El corder de llet és la cria de l'ovella, que es sacrifica abans de ser deslletada, normalment amb 30 o 40 dies, i que dona una carn tendra, delicada i molt apreciada en el món gastronòmic. El seu pes ronda els 8 kg, té una carn molt fina i sucosa, de color rosa pàl·lid, quasi blanc, i conté menys greix que els animals de més edat. És una carn molt consumida per tot el Mediterrani. Cap de les principals religions la té vetada, i tant cristians, com jueus, com musulmans l’associen a la celebració de determinades festes, com Nadal.

Receptes amb carn Receptes de Nadal