Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA

“Cha ca” vietnamita

Fàcil
75 minuts
2 persones

Amb Steve Anderson

“Cha ca” vietnamita
17 de febrer 2023 - 19:59
  • 360 g de peix blanc 
  • 2 llimes dolces
  • 4 cebes xineses
  • Arròs basmati 
  • Col xinesa valenciana
  • Escalunya cruixent
  • Gingebre fresc
  • Anet fresc
  • Oli de gira-sol
  • 2 alls

Per a la marinada:

  • Iogurt
  • All ratllat
  • Anet picat
  • Cúrcuma
  • Gingebre
  • Curri de Madràs
  • Salsa de peix “nam pla”
  • Sucre
  • Sal

Per a la salsa “nuoc cham”:

  • 60 g de salsa de peix “nam pla”
  • 125 g d’aigua
  • 2 alls picats
  • 1 vitet picat
  • 2 cullerades de sucre
  • 2 cullerades de suc de llima dolça
  1. Per a fer este “cha ca” vietnamita, coen l’arròs basmati, arremullat prèviament, durant 10 minuts, aproximadament, amb la mateixa quantitat d’aigua que d’arròs.
  2. Per a fer la marinada, en mesclem primer els ingredients.
  3. Cobrim el peix, tallat en lloms, amb la marinada i ho reservem durant 1 hora.
  4. Per a la salsa “nuoc cham”, diluïm dos cullerades de sucre en aigua, ho barregem amb la resta dels ingredients i ho reservem.
  5. Saltem la ceba i la col xineses amb all i gingebre, hi afegim l’arròs i ho integrem tot.
  6. Per altra part, marquem el peix ja marinat en una paella.
  7. Servim el peix sobre l'arròs i ho empolvorem amb ceba xinesa, anet i escalunya cruixent.
  8. Ho adobem tot amb la salsa “nuoc cham”.

"Cha ca"

El cha ca té la seva pròpia història que es remunta a l'època colonial. Aquest plat deu la seva reputació a la família Doan, que vivia en un dels carrers del barri antic de Hanoi i oferia un deliciós plat casolà als seus comensals, el cha ca. Amb l'ajuda dels veïns, obriren en 1871 el famós restaurant Cha ca La Vong, que va acabar donant nom al carrer en el qual se situa l'establiment. Actualment, continua obert i sols servixen cha ca.

Receptes del món Receptes amb peix

També et pot interessar