“Callos” de Crevillent

Intermedi
90 minuts
4 persones

Els estimes o els detestes, no hi ha terme mig!

“Callos” de Crevillent
“Callos” de Crevillent

Podíem haver cuinat algun dels seus arrossos o el famós “pa torrat”, però este és un plat que paga la pena tastar, pren nota!

  • 500 g de tripes de vedella
  • 500 g pota de vedella
  • 150 g de garró de porc
  • 100 g de cansalada entreverada
  • 1 carlota
  • 1 ceba
  • 1 tomaca
  • 1 porro
  • 1 got de vi blanc sec
  • Pebre roig
  • Julivert fresc
  • Oli OVE
  • Vinagre
  • Sal
  1. Blanquegem i trossegem les carns i les posem a coure en una cassola.
  2. Hi afegim la ceba, les carlotes, el porro i les tomaques trossejats, i julivert picat.
  3. Hi incorporem pebre roig, sal i un got de vi blanc.
  4. Ho deixem coure a foc lent durant 2 hores, afegint-hi aigua, si cal.
  5. Ho servim amb una miqueta de julivert picat.

Tradició culinària a Crevillent

  • Crevillent manté una arrelada tradició arrossera amb plats com l’arròs amb conill i caragols, l’arròs i mondongo (que és un arròs també amb tripes i pota de vedella) i l’arròs caldós. Per Setmana Santa, la vila fa olor de pa torrat acompanyat d’abadejo, alls al forn i faves tendres, acomplint així la tradició de no menjar carn per eixes dates.
  • A Crevillent també hi ha una gran tradició de coques. A qualsevol forn que entres te’n pots trobar fins a 14 varietats diferents i s’elaboren més de 42.000 coques a l’any, principalment en Setmana Santa i, concretament, Divendres Sant. 
  • També són molt populars les tonyes (panquemaos) i els congrets, uns bollets allargats amb llavoretes d’anís.

També et pot interessar

stats