“Callos” de Crevillent
Els estimes o els detestes, no hi ha terme mig!
Podíem haver cuinat algun dels seus arrossos o el famós “pa torrat”, però este és un plat que paga la pena tastar, pren nota!
Ingredients
- 500 g de tripes de vedella
- 500 g pota de vedella
- 150 g de garró de porc
- 100 g de cansalada entreverada
- 1 carlota
- 1 ceba
- 1 tomaca
- 1 porro
- 1 got de vi blanc sec
- Pebre roig
- Julivert fresc
- Oli OVE
- Vinagre
- Sal
Elaboració
- Blanquegem i trossegem les carns i les posem a coure en una cassola.
- Hi afegim la ceba, les carlotes, el porro i les tomaques trossejats, i julivert picat.
- Hi incorporem pebre roig, sal i un got de vi blanc.
- Ho deixem coure a foc lent durant 2 hores, afegint-hi aigua, si cal.
- Ho servim amb una miqueta de julivert picat.
Tradició culinària a Crevillent
- Crevillent manté una arrelada tradició arrossera amb plats com l’arròs amb conill i caragols, l’arròs i mondongo (que és un arròs també amb tripes i pota de vedella) i l’arròs caldós. Per Setmana Santa, la vila fa olor de pa torrat acompanyat d’abadejo, alls al forn i faves tendres, acomplint així la tradició de no menjar carn per eixes dates.
- A Crevillent també hi ha una gran tradició de coques. A qualsevol forn que entres te’n pots trobar fins a 14 varietats diferents i s’elaboren més de 42.000 coques a l’any, principalment en Setmana Santa i, concretament, Divendres Sant.
- També són molt populars les tonyes (panquemaos) i els congrets, uns bollets allargats amb llavoretes d’anís.