Broquetes a la tailandesa

Fàcil
150 minuts
4 persones

A viatjar!

Broquetes a la tailandesa
Broquetes a la tailandesa

Recordeu quen vam cuinar una recepta tailandesa, el pad thai? Doncs hui tornem a Tailàndia per a fer unes broquetes com les fan allà.

Anota!

  • 600 g de llom de porc
  • 60 ml de llet evaporada
  • 3 alls
  • Celiandre fresc
  • Salsa de soja 
  • Oli de soja 
  • Pebre blanc 
  • Sucre moreno 
  • Sal

Per a la salsa:

  • 400 ml de llet de coco
  • Oli de gira-sol
  • Suc de llima
  • Celiandre en pols
  • Comí en pols
  • Curri en pols
  • Cacauets
  • Sal
  1. En un morter, fem una picada d’alls i celiandre fresc, i la reservem.
  2. Tallem el llom de porc a daus.
  3. Mesclem el porc amb sal, sucre, pebre blanc, salsa i oli de soja, llet evaporada i la picada d’alls i celiandre.
  4. Ho barregem bé i ho deixem marinar en fred durant 2 hores.
  5. Inserim les broquetes en la carn i les torrem a la planxa.
  6. Per a la salsa, coem les espècies en pols amb una mica d’oli, la llet de coco i suc de llima.
  7. Quan alce el bull, hi afegim cacauet picat prèviament i ho rectifiquem de sal, si cal.
  8. Ho deixem coure uns minuts, fins que s’espessisca.
  9. Servim les broquetes amb la salsa i ho decorem amb celiandre i cacauet picat.

Nutrició: oli de soja

És una font rica en àcids grassos poliinsaturats, especialment en àcid linoleic, que és un àcid gras essencial. És un dels olis vegetals més utilitzats a escala mundial, i es pot utilitzar per fregir o per a adobar ensalades i altres plats. Però també es fa servir en altres aplicacions, com ara la fabricació de biodièsel i de plàstics. De fet, l'oli de soja és una de les fonts més comunes d'oli vegetal en la producció d’estos productes. Nosaltres potser el veiem com una cosa exòtica, però junt amb l’oli de dacsa o de colza, és l’oli de cuina més comú als Estats Units.

També et pot interessar

stats