Bombes d'escalivada

Fàcil
2 hores
4 persones

Un clàssic

Bombes d'escalivada
Bombes d'escalivada
22 de novembre 2023 - 20:10

Cuinem una recepta que és la bomba... literalment. Parlem d'un clàssic que no passarà mai de moda: les bombes d'escalivada, o aspencat, o samfaina, com més t'agrade.

Pren nota!

  • 1 kg de creïlles 
  • 1 pimentó roig
  • 1 albergina ratllada 
  • 3 alls
  • 2 capellans
  • 1 rul·lo de formatge de cabra
  • 100 g de formatge fumat d'ovella
  • 3 ous 
  • Pa ratllat cruixent 
  • Farina
  • Mantega 
  • Oli OVE
  • Pebre blanc
  • Sal
  1. Torrem al forn les creïlles, les pelem i les triturem.
  2. Ho salpebrem, hi afegim mantega i fem un puré.
  3. Torrem al forn els pimentons i les albergines.
  4. Pelem i piquem les verdures i les adobem amb all, oli i sal.
  5. Ho mesclem amb el puré i el formatge de cabra.
  6. Fem boles, les empanem i les fregim.
  7. Ho servim amb el capellà torrat i formatge ratllat.

En la creïlla està el secret

Hi ha diversos aspectes importants a tindre en compte per a assegurar-te que les creïlles queden saboroses i ben cuites:

  • Opta per creïlles mitjanes de tipus per a forn, ja que tenen una textura adequada per a aquesta mena de preparació i es cuinaran uniformement.
  • La cocció de les creïlles: cou les creïlles al forn fins que estiguen tendres i pugues perforar-les fàcilment amb una forqueta. No les cogues massa per a evitar que es facen massa blanes.
  • No cal sobrecarregar les creïlles amb el farciment, deixa espai perquè el farciment tinga suficient aire per a coure’s de manera uniforme i perquè les creïlles mantinguen la forma.

També et pot interessar

stats