Arròs inflat de galeres

Intermedi
2 hores
4 persones

Arròs i peix, combinació perfecta

Arròs inflat de galeres
Arròs inflat de galeres
05 de juny 2023 - 19:59

Hui és dia d'arròs a La cuina de Morera, però diferent, ja que cuinarem arròs inflat. En aquesta recepta, el prepararem amb una crema de galeres, amb rap i amb espinacs. Boníssim!

Pren nota!

  • 500 g de galeres
  • 250 g de cua de rap
  • 200 g d'arròs bomba
  • 3 alls
  • 2 manolls d’espinacs
  • 1 ceba
  • Aigua 
  • Safrà
  • Caldo de peix 
  • Nata 
  • Pebre blanc
  • Oli OVE
  • Sal 
  1. Bollim l’arròs amb sal i safrà durant 20 minuts.
  2. Escorrem, refredem i enfornem l’arròs a 70 °C durant dos hores.
  3. Fregim l’arròs, l’escorrem i el reservem.
  4. Sofregim la ceba i els alls.
  5. Hi afegim les galeres, nata i caldo de peix, i ho deixem coure.
  6. Ho triturem, ho colem i ho reservem.
  7. Saltem els espinacs amb sal i pebre blanc.
  8. Hi afegim nata, ho triturem i ho colem.
  9. Fregim el rap tallat a trossos.
  10. Servim la crema de galeres i el rap.
  11. Ho coronem amb el caldo d’espinacs i l’arròs inflat.

Nutrició: arròs inflat

La composició de l'arròs inflat és similar a la de l'arròs, però hem de tindre en compte que si s’ha fregit, el seu contingut calòric serà més elevat. Així i tot, els macronutrients més abundants continuen sent els carbohidrats. Com la resta de cereals, les proteïnes de l’arròs són incompletes (no aporten tots els aminoàcids essencials), però ja sabem que podem completar-les afegint fruita seca, llegums o llavors al nostre menú durant el dia. No conté gluten.

També et pot interessar

stats